Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiAmazon dodaje praćenje obrazaca spavanja u svoj nadzorni arsenal

Amazon dodaje praćenje obrazaca spavanja u svoj nadzorni arsenal

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Potpuni nadzor

Uskoro bi Amazonov uređaj uz krevet mogao znati spavate li ili ne.

Div e-trgovine i tehnologije rekao je u srijedu da će kasnije ove godine početi prodavati uređaj koji može pratiti obrasce spavanja bez narukvice.

Uređaj, nazvan Halo Rise, koristit će senzore bez kontakta i umjetnu inteligenciju za mjerenje kretanja i obrazaca disanja korisnika, omogućujući uređaju da prati faze sna tijekom noći, objavila je tvrtka sa sjedištem u Seattleu. Amazon je rekao da uređaj “ne uključuje kamere ili mikrofone” i da će koštati 139,99 dolara.

Halo Rise bi bio najnoviji uređaj u Amazonovoj liniji Halo, koji uključuje fitnes tracker koji može pratiti fizičku aktivnost i obrasce spavanja. Amazon je primijetio da se uređaj može povezati sa svojim virtualnim asistentom, Alexom, i omogućiti korisnicima da se probude uz svoje omiljene pjesme i svjetlo koje “simulira boje i postupno posvjetljivanje izlaska sunca”.

Amazon, koji se suočio s pomnim nadzorom zbog postupanja s potrošačkim podacima, brzo je u srijedu ponudio jamstva da će informacije u uređaju Halo Rise biti zaštićene – rekavši da su “podaci o zdravlju šifrirani tijekom prijenosa i mirovanja u oblaku”.

“Zdravstveni podaci Amazon Halo ne koriste se za marketing, preporuke proizvoda ili oglašavanje i nikada se ne prodaju”, poručili su iz tvrtke.

Foto naslovnice: technocracy.news (Amazon)

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije