Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeAmerički savezni sudac blokirao Bidenovu odluku o obveznom cijepljenju u 10 država

Američki savezni sudac blokirao Bidenovu odluku o obveznom cijepljenju u 10 država

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U ponedjeljak 29. studenog, savezni sudac Matthew Schelp blokirao je u 10 država zahtjev za obveznim cijepljenjem zdravstvenih radnika kojeg objavio Joe Biden, utvrdivši da je agencija koja je izdala to pravilo premašila svoja ovlaštenja.

Presudom ovog okružnog suca SAD-a u St Louisu onemogućuje se američkim centrima za Medicare i Medicaid Services (CMS) da provedu svoj naum o nametanju obveznog cjepiva za zdravstvene radnike, sve dok sud ne bude mogao saslušati pravne sporove koje je pokrenulo 10 država. Radi se o slijedećim državama: Missouri, Nebraska, Arkansas, Kansas, Iowa, Wyoming, Alaska, South Dakota, North Dakota and New Hampshire.

CMS je u priopćenju rekao da preispituje presudu, dodajući da necijepljeno zdravstveno osoblje predstavlja prijetnju sigurnosti pacijenata.

Ova presuda je već drugi pravni problem za predsjednika Bidena, koja donosi zastoj u njegovim planovima za nametanjem cjepiva kao odgovora na zaustavljanje pandemije Covid-19.

Prethodno je savezni žalbeni sud u New Orleansu, ranije ovog mjeseca, blokirao sveobuhvatnu obvezu koja zahtijeva da tvrtke s najmanje 100 zaposlenika cijepe ili testiraju svoje osoblje na tjednoj bazi.

Foto: screenshot straitstimes.com

VEZANO

najnovije