Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiAmerički Senat glasao za ukidanje Bidenovog izvanrednog stanja zbog „pandemije“

Američki Senat glasao za ukidanje Bidenovog izvanrednog stanja zbog „pandemije“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dosta izvanrednog stanja!

U utorak navečer, američki je Senat glasovanjem 62-36 glasovao za ukidanje izvanrednog stanja zbog „pandemije“ predsjednika Joea Bidena, pri čemu dva senatora (Ben Sasse i Raphael Warnock) nisu glasovali. 

Odjel za zdravstvo i ljudske usluge (HHS) Bidenove administracije produžio je izvanredno stanje prošlog mjeseca, koje će trajati najmanje do 11. siječnja. 

To produženje uslijedilo je manje od mjesec dana nakon što je sam predsjednik rekao tijekom intervjua za “60 minuta” da je “pandemija gotova”.

Ne samo da su svi republikanski senatori glasali za ukidanje izvanrednog stanja, osim Sassea, koji nije glasovao, već i 12 demokrata i senator Angus King koji je u koaliciji s demokratima. 

Rezoluciju je iznio senator Roger Marshall, koji se u Senatu osvrnuo na predsjednikove primjedbe. No nije problem samo licemjerje, kao što je senator istaknuo u svom govoru.

“Upravo je ova vlada uvela izvanredno stanje koje je opravdalo njihovo kontinuirano zatvaranje malih poduzeća i škola… koje je opravdalo njihove mandate o maskama i cjepivima, uključujući vojni mandat o cjepivu koji je rezultirao uklanjanjem više od 8000 aktivnih vojnika… koji su opravdali prekomjernu potrošnju Predsjednika Bidena i kongresnih demokrata, povećavajući ukupnu državnu potrošnju za više od 9 trilijuna dolara od veljače 2021. i paleći vatru za rekordnu inflaciju… što je predsjednik upotrijebio kao opravdanje za produljenje pauze plaćanja i otkazivanje do 10 000 dolara duga savezna stanja studentskih zajmova, pa čak i izdašnijih 20.000 dolara za primatelja Pell Granta,” naglasio je Marshall, te dodao:

“Kongres mora poduzeti odgovornu akciju vladanja u ovom golemom širenju vlade i vratiti temeljna prava Amerikancima ukidanjem proglašenja izvanrednog stanja u vezi s COVID-19”.

Provjeri/townhall.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije