Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiAustralska CBA banka počinje pratiti i povezivati transakcije s „ugljičnim otiskom“

Australska CBA banka počinje pratiti i povezivati transakcije s „ugljičnim otiskom“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Distopija u praksi

Australska Commonwealth Bank (CBA) dodala je novu značajku svom software-u za internetsko bankarstvo koja korisnicima daje pregled njihovog ugljičnog otiska na temelju mjesečne potrošnje. Ovaj potez slijedi nakon partnerstva između banke i CoGoa, tvrtke koja nudi rješenja za upravljanje ugljičnim otiskom.

Prema banci, nacionalni prosjek emitiranog ugljika je 1280 kilograma, dok je „održiva“ brojka 200. Banka je osigurala opciju “plaćanja naknade” za nadoknadu ugljičnog otiska (?!).

CBA je rekao da ne dijeli osobne podatke transakcija s CoGoom, a dodano je da će se podaci na kraju raščlaniti na svaku pojedinačnu transakciju.

Banka izračunava ugljični otisak osobe na temelju transakcija korištenjem njihove kreditne ili debitne kartice.

“Kombiniranjem naših bogatih podataka o klijentima i CoGo-ove sposobnosti vodeće u industriji u mjerenju izlaza ugljika, moći ćemo pružiti veću transparentnost za klijente kako bi mogli poduzeti djelotvorne korake za smanjenje svog utjecaja na okoliš”, rekao je izvršni direktor CommBank grupe Angus Sullivan, te dodao:

“Naša podatkovna sposobnost omogućit će veću personalizaciju za korisnike prekovremeno, uključujući detaljnije informacije o njihovom ugljičnom otisku s mogućnošću kompenzacije pojedinačnih transakcija.”

Također, Sullivan je dodao: „Postoji više mogućnosti za kupce da poduzmu djelotvorne korake za smanjenje i kompenzaciju svojih emisija nego ikad prije. Od kupnje proizvoda za čistu energiju putem Zelenog zajma od 0,99 posto i pristupa obnovljivoj energiji po veleprodajnim cijenama s Amberom, do toga da korisnici sada mogu kompenzirati svoje mjesečne transakcije putem aplikacije CommBank koristeći CoGo tehnologiju.”

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije