Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaEkonomijaBankarska mreža SWIFT priprema se za masovno uvođenje CBDC-a

Bankarska mreža SWIFT priprema se za masovno uvođenje CBDC-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Korak bliže klopci

Međubankarska tvrtka za razmjenu poruka SWIFT najavila je planove za uvođenje standardiziranog globalnog međusobno povezanog sustava digitalne valute središnje banke (CBDC).

Vezano: CBDC – Najveća prijetnja našoj SLOBODI

Projekt za prekogranična plaćanja CBDC-om uključio je 18 velikih banaka iz cijelog svijeta, uključujući Banque de France, Royal Bank of Canada, Société Générale, HSBC, Deutsche Bundesbank, NatWest, UBS, francuski BNP Paribas, talijansku Intesu Sanpaolo, UL Standard Chartered (STAN) i Monetarna uprava Singapura.

“Dok raste interes za CBDC-ove, raste i rizik od fragmentacije jer se eksperimentira sa sve širim rasponom tehnologija i standarda”, izjavio je Lewis Sun, globalni voditelj domaćih i novih plaćanja u HSBC-u, u izjavi.

Naravno, banke su nestrpljive da provedu SWIFT-ov CBDC projekt.

“Središnje i komercijalne banke uključene u projekt vidjele su ‘jasan potencijal i vrijednost’ u SWIFT-ovom CBDC projektu”izvijestio je CNBC prošli tjedan.

SWIFT je rekao da su testovi projekta dosad pokazali da CBDC i tradicionalne valute mogu “koegzistirati” u istom “financijskom ekosustavu”.

“Naši eksperimenti pokazali su ključnu ulogu koju SWIFT može imati u financijskom ekosustavu u kojem paralelno postoje digitalne i tradicionalne valute”rekao je Tom Zschach, glavni direktor za inovacije u SWIFT-u. 

“Naše rješenje je uspješno testirano u gotovo 5000 transakcija između dvije različite blockchain mreže i tradicionalne fiat valute, i drago nam je što imamo podršku naše zajednice u njegovom daljnjem razvoju.

Mnogi su sudionici jasno izrazili svoju želju za nastavkom suradnje na interoperabilnosti, a to nam je posebno drago”, dodao je Zschach.

Preko 100 zemalja trenutno radi na nekom obliku CBDC-a, a neke su već pokrenule digitalne valute, dok druge nastavljaju s fazama testiranja.

Činjenica da SWIFT radi na sustavu za konsolidaciju još veće financijske kontrole središnjih banaka nije ohrabrujuća.

Pogledajte samo što se dogodilo Rusiji, ubrzo nakon invazije na Ukrajinu, odmah je izbačena iz SWIFT mreže plaćanja.

Zapravo, globalni SWIFT sustav bio je naoružan protiv ruskih banaka zbog odstupanja od programa globalnog bankarskog konzorcija.

Što može spriječiti da se to dogodi drugim zemljama ako prekorače liniju?

Centralizirani CBDC sustav koji podržava SWIFT samo bi dodatno učvrstio paradigmu Novog svjetskog poretka u zemljama koje je prihvate.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

4 KOMENTARI

 1. sve je uvijek u istom krugu iste mafije

  SWIFT nije nikakav legalni međunarodni sustav, niti ima ikakvu demokratsku legitimaciju, kao niti mafijaške organizacije WHO i WEF

  radi se o privatnom sustavu, tojest o privatnoij organizaciji, tojest o “korporativnom društvu” sa sjedištem u belgiji – što piše i na početku članak u vikipediji

  “..The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), legally S.W.I.F.T. SC, is a Belgian cooperative society providing services related to the execution of financial transactions and payments between banks worldwide..”

  i ovo:

  “…SWIFT was founded in Brussels on 3 May 1973 under the leadership of its inaugural Swedish CEO, Carl Reuterskiöld (1973–1989), a former employee at Wallenberg-owned Skandinaviska Enskilda Banken,..”
  —-
  dakle, iako u mainstream vikipediji, naravno ne pišu svi detalji, ipak odmah iz ovog prvog pasusa se vidi, tko je imao prstiće u osnivanju SWIFT-a.

  švedska banka, u vlasništvu Wallenberga, najmoćnije tajkunske “filantropske” obitelji ne samo u Švedskoj, već u cijeloj Europi. Koja je umrežena u samim vrhovima globalističkog kulta.. Stričevići Marcus i Jacob Wallenberg, koji su danas na čelu ove tajkunske dinastije su članovi užeg odbora grupe Bilderberg, zajedno sa Kissingerom i ostalom ekipom i sudjeluju redovito na godišnjim skupovima Bilderberga. I uključeni su i u druge globalističke organizacije.
  Jedan od dvojice, ili obojica nalaze se i na listi famoznog iluminatskog “Vijeća 300” (Comitee of 300), koje se po neovisnim portalima širom svijeta, spominje kao najviši, vrhovni tajni organ okultnog kulta, još viši od WEF-a, grupe Bilderberg i CFR-a. Na listi članova Comitee of 300 su između ostalih, Soros, Rotschild , Rockefeller, Gates, Kissinger..itd i cijela ostala ekipa poznatih “filantropa” i globalista, kao i novi engleski kralj Charles .. a članica mu je bila i majka Elizabeta dok je bila živa..

  što se tiče Rusije, nema veze što je ona sad isključena iz SWIFT-a…
  jer, ona je isto tako dio cijelog tog financijskog sustava.. Ruska centralna banka je i dalje članica BIS-a, a zna se tko upravlja sa BIS-om (bankom svih centralnih banaka u Baselu)
  A najveća ruska banka Sberbanka je još preklani kao jedna od prvih najavila uvođenje kripto novca i digitalnog novca
  njen ravnatelj, Herman Gref, je faktički Putinova veza sa globalističkom ekipom sa Zapada. Gref je umrežen sa WEF-om i drugim globalističkim organizacijama, a i član je savjetničkog odbora Minhenske sigurnosne konferencije..
  On je u ime Sberbanke, bio domaćin vježbe “cyber poligon” u Moskvi, 2x 2020. i 2021.. Vježbe u režiji WEF-a i Klausa Schwaba

 2. Zadnjih par dana su udarne vijesti da sve više država želi ući u BRICS. Zadnja je među njima predala zahtjev/molbu – možete li vi vjerovati – Meksiko. Zemlja na “vratima pakla”. Šta će ih sad Ameri napasti i sravniti sa zemljom? A što je slijedeći korak? Da Kinezi naprave vojnu bazu u Meksiku?

  Koliko mi se ima vidjeti – postoje samo dva pola: CBDC/USD i BRICS. To, da pojedine zemlje iz BRICSa također namjeravaju uvesti digitalne valute ima posve drukčiju konotaciju od konotacije CBDC/USD.

  Poanta je da svi žele izbjeći dolar – pa bio on “papirnati” ili digitalni.

 3. BRICS je također samo još jedna iluzija u matrixu za publiku
  da se sugerira kako postoje 2 suprostavljene strane, koje u stvarnosti ne postoje.
  Jer u ovom stvarnom drugom levelu, levelu velikog reseta — svi su sprovodili plandemiju i cjepljenje i svi sprovode planove digitanog porobljivanja beskorisnih izjelica. U čemu je prednjačila Kina, koja je 3 godine plandemije imala daleko najgore i najfašističkije mjere plandemije u cijelom svijetu. Baš kako je prognozirala Zaklada Rockefeller u svom Scenariju plandemije 2010. godine. U kojem su rekli da će Kina poduzeti najbolje mjere za zaštitu stanovništva.

  Izraz BRIC smislio je, gle čuda bankarčina iz Goldman Saksa, Jim O’Neill. I gle čuda, malo kasnije, kada su se sastale ove 4 države i osnovale ovo društvance. baš tako su ga i nazvali:BRIC. Nešto kasnije, kada se pridružila Južna Afrika, pridodato je još i slovo S(South Africa)
  I taj Jim O’Neill, stara globalčina, danas zastupnik donjeg doma britanskog parlamenta i predsjednik Chatham Housea.
  Chatham House (prvotno: Royal Instiute of International Affairs) je glavna organizacija elite globalističke mafije u Britaniji, sestrinska partenerska organizacija, Rockefellerovom Vijeću za vanjske odnose (CFR) u New Yorku, koji je tamo u SAD-u glavni mafijaški klub.

  Brazil, tojest, isprdak kulta i kriminalac Lula, je nedavno tamo uveo da obitelji koje dobivaju socijalnu pomoć za djecu, moraju biti cjepljene.
  Indijski premjer Modi je stari pajdo Gatesa. gates se lani osobno javno zahvalio svom prijatelju Modiju, na odlično sprovođenim mjerama lokdauna i cjepljenja u Indiji. Osim toga, Indija je još prije nekih 6-7 godina bila prva država u svijetu, koja je sprovodila eksperiment ukidanje gotovinskog novca.,. Iza toga eksperimenta stajala je naravno uobičajena ekipa, Zaklada Rockefeller i kompanija.. Sjećam se kada sam davno čitao članak o tome. To je tada dovedlo do neviđenog kaosa i problema za većinom siromašno stanovništvo, od kojega je velika većina navikla samo na gotovinu i uopće nemaju bankovne kartice i digitalne žiro račune.. ali to i jest cilj globalne mafije- što više naškoditi beskorisnim izjelicama.

  Mexiko, koji želi ući u BRICS, je 4.5. 2020. također sudjelovao na tadašnjoj onlajn donatorskoj konferenciji za skupljanje love za budući genocid cjepivom. Konferenciju je organizirao Gates sa svojom zakladom i organizacijom GAVI. Tu su tada bili Merkelica, Macron, sanchez, Erdogan, Bin Salman, kineski predstavnik..itd, predstavnici iz mnogih drugih država. Tu su tada bili i Plenki za Hrvatsku i Ana Brnabić za srbiju, koji su donirali 1 milijun (Plenki) , odnosno 2 milijuna (Brnabićka).
  Osim toga, Mexiko je član G20 zajedno sa 5 država BRICS-a, koje su također članice G20.
  I sve te države G20, zajedno, i SAD, i Britanija i Njemačka, i Rusija, i Brazil, Indija, Kina, Mexiko,..itd lani su na skupu G20 na otoku Bali u indoneziji zajednički lijepo složno donijeli 2 odluke: da osnuju fond “za borbu protiv covida i da se ravnopravno raspodjeli cjepivo za sve države svijeta i 2) da se uvedu cjepovne putovnice az cijeli svijet, za sve države, i da se bez toga ubudće neće moći putovati iz države u državu, tojest nitko neće moći ni u jednu državu, bez potvrde o cjepljenju

  • o.o, vjerujem da ćeš se složiti: u svakoj zemlji postoji:
   – skupina elita koju kontrolira SAD/WEF/WHO/pongdje NATO
   – skupina elita koje žele izbjeći kontroli ovih gore navedenih. Uvjetno rečeno “dobre” elite, da skratim priču
   – te građani koji čine 99,9999% građanstva

   Kada gledam makro situaciju onda imam osjećaj da 3/4 svijeta želi izaći iz “dolarske ovisnosti”, pa bila ona “papirna” ili digitalna/CBDC. A u preostaloj 1/4 gdje se nalazi Evropa koja po broju stanovnika čini 50 % te četvrtine – ogroman broj građana želi van iz NATO, van iz EU, a prije svega van s Amerikancima.

   A CBDC je isto kao i nož, to moramo priznati. S nožem možemo rezati salamu, a možemo ubijati ljude. CBDC može biti sredstvo za porobljavanje, a ako ga se upotrijebi na neki drugi način – onda CBDC može biti itekako koristan – ako iz njega izbaciš sve one funkcije porobljavanja. Pa tako je sa svakom tehnologijom koju je čovjek izumio. Samo od njene upotrebe ovisi je li stvar dobra ili loša.

   Na kraju krajeva ne postoji “pošten novac” iz (barem) jednog razloga. Kakav god novac ljudsko društvo izmislilo (pa čak i zlatne i srebrne kovanice) – to neće na dobro izaći nakon nekog kraćeg vremena. Zašto? Zato što oni koji su bogati počet će taj novac “skupljati” od onih koji ga imaju vrlo malo (money hoarding). Nakon nekog vremena tog “skupljanja” jednostavno će nestati tog novca s tržišta. I šta sad? Ljudi će ostati bez novca, vrlo puno ljudi i bez mogućnosti da do njega dođu. Ostaje ti samo “štampanje” novog novca – koji će vrlo uskoro opet nestati s tržišta. Kako spriječiti “sakupljače” (hoarding)? Nekim zakonom? Nema načina. To još nisu izumili.

   Jedini način da se to spriječi je da svako ljudsko biće svojom fizičkom prisutnošću predstavlja valutu. A to će dovesti do drugih malverzacija: jedni će ko ludi “štampati”, dakle rađati djecu. Dok će ih drugi ubijati.

   Novac je takva psiho-drama da naprosto ne postoji rješenje. Jedino rješenje je ukinuti novac. A to mnogima tako smrdi na komunizam da neće ni razmišljati o tome. A komunizam je samo jedan od tisuća svjetova u kojima bi se moglo živjeti bez novca. Mi kao civilizacija smo ga isprobali i doživjeli na najgori mogući način – preko onog psihopata Staljina.

   Jedino, ali zaista jedino rješenje za civilizaciju je podizanje svijesti stanovništva, ali takvo masovno i kategoričko podizanje svijesti da bi nam za to trebalo ne 10 ili 100 već najvjerojatnije tisuću godina. Ili deset tisuća.

   Problem novca je danas nerješiv problem. Ali ne matematički nerješiv. Već psihološki nerješiv.

VEZANO

najnovije