Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeBidenov LGBTQ zaposlenik u resoru za nuklearnu energiju traži da ga adresirate...

Bidenov LGBTQ zaposlenik u resoru za nuklearnu energiju traži da ga adresirate u množini – „oni“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Polupani lončići

Da se u SAD-u po pitanju odnosa logike, spola i roda nešto ozbiljno pogrešno događa svjedoči i vijest da je Sam Brinton prva tzv. rodno fluidna osoba zaposlena u Bijeloj kući. Ured za nuklearnu energiju (!) Ministarstva energetike bogatiji je za još jednog Bidenovog poslušnika; prema nekim navodima Brinton je zauzeo radno mjesto zamjenika pomoćnika tajnika, odnosno prema drugim izvorima mjesto voditelja poslova upravljanja nuklearnim otpadom (1, 2, 3, 4).

Međutim točna pozicija mainstream medijima izgleda nije toliko ni bitna, kao ni njegove kvalifikacije za radno mjesto. Brinton je inženjer nuklearne tehnologije, a dvojni magisterij iz nuklearnog inženjerstva i upravljanja tehnologijom postigao je na poznatom MIT-u. Do imenovanja na novu poziciju u državnoj službi radio je kao voditelj Ureda za globalne političke strategije pri Deep Isolation, tvrtki za zbrinjavanje nuklearnog otpada.

Brintonova objava

U fokusu portala je ipak činjenica da se novi zaposlenik Bidenove administracije javno izjašnjava i eksponira kao non-binary drag queen. Pored toga što je ljevičarski aktivista i zagovornik seksualnih fetiša, Brinton traži od drugih da mu se obraćaju u množini – „oni“ (they / them). Konzervativni političari SAD-a kolutaju očima, pardon negoduju, no sudeći po komentarima na društvenim mrežama nisu samo oni već je i čitava javnost zgrožena Brintonovim fotografijama.

Samo neki od komentara zgrožene javnosti

Iako je Brinton postavljen na jednu nižu funkciju u ministarstvu, svjetski vođe koji imaju fetiš na nuklearni program sada sigurno ismijavaju Bidena. Ne znamo jesu li iz ureda za ljudske resurse u moru stručnjaka postupak izbora proveli po diversity kvoti, ali svakako bi trebali pripaziti da Brintonu ne pripada višestruka plaća iako se definira kao “oni“.

Dok neki portali izvještavaju kako je predsjednik Biden ovim potezom „ušao u povijest“ te kako SAD “ide naprijed“, možda bi ipak umjesto aplaudiranja trebalo proglasiti izvanredno stanje „polupani lončići“.

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije