Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaNajnovijeBožić i operacija "Orašar"

Božić i operacija “Orašar”

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

(Mišljenje) Božić je jedan od 3 najveća kršćanska blagdana, a vjernici blagdan Isusova rođenja smatraju jedinstvenim događajem rođenja Boga-Čovjeka. Riječ Božić umanjenica je riječi Bog i prvotni naziv djeteta Isusa, koji je poslije prenesen i na sam blagdan njegova rođenja.

U predblagdanskom ozračju, tradicija koja obilježava Božić uz kićenje božićnog drvca je i postavljanje jaslica, kojima se simbolično uprizoruje rođenje malog Isusa u betlehemskoj štalici, posjet triju mudraca i niz drugih uz to vezanih događaja.

No, posljednjih godina, s kulminacijom ove godine, događa se jedan čudan fenomen, koji nas je nagnao na malo dublje promišljanje.

Naime, sigurni smo da ste, šetajući svojim gradovima i mjestima, primijetili kako se u narativ Božića uvukla jedna figura kojoj, po svemu sudeći, nikako tu nije mjesto. Naravno, radi se o figuri Orašara.

Orašar je, prema nekakvoj službenoj definiciji Wikipedije, dekorativna inačica drobila za orahe koja se najčešće izrađuje u obliku koji podsjeća na igračku vojnika. U njemačkoj tradiciji figura orašara je simbol sreće koja tjera zle duhove, te služe kao zaštitnici kuće u kojoj se nalaze.

U redu je poštivati vlastitu tradiciju, no ako se ona počne agresivno nametati putem opsežnih reklamnih kampanja drugima, tada se postavlja pitanje zbog čega se to radi i zašto baš danas kada svjedočimo kulminaciji nekih drugih agendi.

Osim što lik Orašara doslovno „iskače iz paštete“ u svim sferama našeg života, kampanja se odvija nesmiljenom žestinom i prvenstveno je usmjerena prema djeci i to od najranijeg uzrasta. Ovdje ne govorimo primarno o baletu kojeg je skladao Petar Iljič Čajkovski, već o cijelom nizu dobro smišljenih načina kako doprijeti do najmlađih. Od brojnih figurica, knjiga, slikovnica, šalica, pritiskala za papir, kuglica za bor i svega čega se možete sjetiti.

Zašto?

Prema našem mišljenju postoje dva osnovna dva razloga zašto se provodi ova operacija „Orašar“. Prva je vezana sa stanjem u kojem se nalazimo glede „pandemije“ koronavirusa, uz pomoć koje su na izvršne funkcije u većini država, pa tako i kod nas došle osobe koje obavljaju neku vojnu ili policijsku funkciju.

U prilog ovome donosimo vijest od prije dva dana iz Austrije, gdje je na čelo njihovog pandana hrvatskom Stožeru civilne zaštite došao čovjek koji je general bojnik. Nešto slično su već prije obavile i Njemačka, Italija, Portugal, Španjolska, Australija…U Hrvatskoj, jednu od vodećih uloga u Stožeru ima osoba koja je zapravo „glavni policajac“ u državi. Sve ovo vam mora upaliti alarm za uzbunu!

Jaslice na Trgu svetog Marka 2021.godine

Drugi, onaj očigledni, razlog maltretiranja Orašarom je istiskivanje vjere iz društva i to očiglednim izbacivanjem Isusa, kao malog božića iz Božića. U svemu svjesno sudjeluje i samo vodstvo crkve u državi u kojoj se većina stanovnika još uvijek izjašnjava katolicima, a potkrjepa stoji ispred crkve Sv. Marka u Zagrebu i to u obliku, a čega drugog nego, “jaslica” vojske Orašara. Ali što i očekivati od vrha državne crkve, kada im središnjica u Vatikanu već dvije godine zaredom jaslicama sablažnjava i vrijeđa vlastite pripadnike. Kako stvari stoje, možemo očekivati narednih godina da i sam Papa proglasi rođenje malog Orašara, umjesto malog Isusa.

Dakle, evidentna je borba za najmlađe uzraste putem indoktrinacije koja mora započeti od najranijih godina, kako bi prihvatili prisustvo vojnika/policajaca u svakodnevnom životu, te istiskivanje temelja iz katoličke vjere u cilju pripreme za uspostavu jedne svjetske religije.

Fašizam u nastanku ne misli posustati tek tako, bez obzira na priče o broju “slučajeva” i  situaciji koja se „smiruje“, te priče o novoj varijanti “omikron virusa” koja je blaža od svih prethodnih. Jer, zašto bi se onda sustavno radilo na intenziviranju „ustoličavanja“ vojnih lica u civilne strukture i militarizaciji cijele situacije uz usmjeravanje priče prema obaveznom (čitaj prisilnom) cijepljenju svih, pa i djece?

S obzirom da se bližimo Božiću, nadamo se kako će vam ovi redci otvoriti oči kako se trenutno nalazimo u svjetskoj vojnoj operaciji “Orašar”, pa vam u tome duhu i u duhu novonormalnosti želimo čestitati nadolazeće “praznike” i rođenje malog Orašara. Čisto da preduhitrimo Papu!

VEZANO

najnovije