Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiBritanski ministar obrane: „Rat dolazi u Britaniju!“

Britanski ministar obrane: „Rat dolazi u Britaniju!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ratni huškači

Govoreći uoči jednogodišnje obljetnice rusko-ukrajinskog sukoba, Wallace je rekao da je svijet “definitivno opasniji, nestabilniji i nesigurniji” i stoga se vlada Rishi Sunaka mora posvetiti povećanju državnog proračuna za obranu.

„Sloboda nije besplatna“, rekao je Wallace, te dodao: “Sukob dolazi do kraja ovog desetljeća… bio to hladni ili pravi rat, rat dolazi.”

“Samo moramo shvatiti da, kako biste odvratili, samo morate biti spremni, morate biti opremljeni i morate stajati uz svoje prijatelje i saveznike”, rekao je, dodajući da stoga “trebamo veći udio javne potrošnje za obranu.”

Upozoravajući da bi sukob u Ukrajini mogao potrajati još godinu dana, Wallace je nastavio:

“Nismo u ratu samo za neko vrijeme, u njemu smo dok ne porazite Rusiju i Ukrajinci se mogu vratiti kući. Britanska poruka Rusiji je da ne odustajemo i ne odlazimo.”

Bitka oko britanske potrošnje na obranu doći će do vrhunca sljedećeg mjeseca kada će vladin šef financija Jeremy Hunt objaviti svoj proljetni proračun. 

Ben Wallace nije jedini u obrambenoj zajednici koji žali za zapuštenim stanjem britanskih oružanih snaga, s predsjednikom Odbora za obranu u Donjem domu, ruskim jastrebom, torijevskim zastupnikom Tobiasom Ellwoodom koji je prošlog mjeseca rekao da je vojska u “jadnom stanju“ nakon što je izbacila 10 000 vojnika iz svojih redova.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. “Sukob dolazi do kraja ovog desetljeća…”

    Treba pažljivo pratiti, ponekad im se omakne istina. Iz citiranog je jasno da znaju dinamiku razvoja WW3 koji je počeo pre godinu dana – kako ne bi znali kad je oni diktiraju. Nas bi posebno trebalo da brine to što tvrde da će rat do Britanije da dođe tek za nekoliko godina a što će biti početak direktnog sukoba sa Zapadom… koji obično traje 4-5 godina. Znači da nas čeka cela decenija mrcvarenja i u kasnijoj fazi pravog ratnog pakla!

    Ali ima i gore: rat se ne može završiti pobedom jedne strane sve dok druga strana ima nuklearno oružje tako da će rat preći u hladnu fazu, neku vrstu polu-ratnog stanja a to opet znači da slobodno možemo da zaboravimo demokratiju kakvu smo imali… i falična kakva je već bila će nam biti nedostižna.

VEZANO

najnovije