Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
NaslovnicaZdravlje & LifestyleBudite se umorni? Stavite ovo pod jezik prije spavanja

Budite se umorni? Stavite ovo pod jezik prije spavanja

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Regulira serotonin i podiže melatonin

Radi se o mješavini koju je lako i jeftino napraviti, a stavlja se pod jezik prije spavanja jer se tako povećava proizvodnja melatonina u tijelu – hormona zaduženog za dobar san.

Radi se o mješavini meda i ružičaste himalajske soli koja se prije spavanja stavi pod jezik. Ova sol je zaista posebna, ona pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti. Također, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno je u borbi protiv depresije.

Serotonin je neurotransmiterska kemikalija koja regulira mišićne kontrakcije, regulira tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim tlakom i disanjem.

Kad je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlijezdi koju nazivaju i trećim okom ili centrom duše.

Ružičasta himalajska sol regulira i razinu melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se također proizvodi u pinealnoj žlijezdi.

Ovaj hormon zovu i hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči navečer i tijekom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i čovjek se počinje buditi.

Osim toga, melatonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje stanice i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost.

Inače, kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Recept za smjesu meda i himalajske soli

Pomiješajte pet žličica meda sa žličicom soli.

Stavite u teglicu.

Svaku večer prije spavanje stavite malo pod jezik.

Djeluje!

Provjeri/atma.hr/alternativainformacije/haber.ba

Foto naslovnice: unsplash.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije