Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiČelnik UN-ove agencije za izbjeglice tvrdi: „Stroge granične kontrole su rasističke!“

Čelnik UN-ove agencije za izbjeglice tvrdi: „Stroge granične kontrole su rasističke!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Što?

Filippo Grandi, visoki povjerenik UN-a za izbjeglice izjavio je da zemlje koje nameću jake granične kontrole kako bi spriječile ulazak ilegalnih imigranata u njihovu zemlju to čine zbog rasizma (?!).

Grandi je govorio na događaju u Italiji, izjavivši da je šokiran razlikom u stavovima europskih zemalja prema onima koji bježe od sukoba u Ukrajini i migrantima koji u Europu dolaze iz različitih dijelova svijeta.

“Nisam šokiran izjavom da su Ukrajinci izbjeglice koje je lakše ugostiti, zbog geografske i kulturne blizine”, dodao je: “Šokiran sam onima koji kažu da su Ukrajinci prave izbjeglice, a drugi nisu”, izvijestila je europska web stranica InfoMigrants koju financira EU.

Grandi tvrdi da rasizam motivira zemlje da suzbiju ilegalnu imigraciju, tvrdeći da je “za ostale, odgovor je restriktivno zakonodavstvo, bodljikava žica, pomorske blokade i povratna sila. Ovo je rasizam. Imamo zakonsku i moralnu dužnost poželjeti dobrodošlicu migrantima.”

“Lekcija iz Ukrajine korisna je za razumijevanje kako odgovoriti na kretanje onih koji nemaju ništa. U samo nekoliko tjedana oko sedam milijuna Ukrajinaca stiglo je u Europu, a ne samo nekoliko brodova”, rekao je Grandi.

Gospodin Grandi je očito bio na instrukcijama u švicarskim Alpama, kod stričeka Klausa…

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije