Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiCenzori se okomili na Russella Branda

Cenzori se okomili na Russella Branda

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nemoj kontra narativa!

Velike tehnološke nevolje produbljuju se za britanskog komičara i glumca Russella Branda jer popularna platforma za dijeljenje videa YouTube ukida njegove privilegije monetizacije kao odgovor na optužbe za seksualni napad. Međutim, Brandova demonetizacija ne temelji se ni na jednom sadržaju na platformi. YouTube je donio odluku kazniti kreatora zbog optužbi izvan stranice koje se tek trebaju suočiti sa sudom.

Glasnogovornik YouTubea rekao je: “Ako kreatorovo ponašanje izvan platforme šteti našim korisnicima, zaposlenicima ili ekosustavu, poduzimamo mjere.”

Russell Brand je plodan komentator s impresivnim brojem sljedbenika od 6,6 milijuna pretplatnika, posljednjih je godina usmjerio pozornost na rastući autoritarizam i prijetnje građanskim slobodama – oko pandemije Covida i izvan nje.

Njegova učestalost produkcije, u prosjeku pet videa tjedno, uključivala je kritičke društvene rasprave i komentare. S demonetizacijom koja je na snazi, Brand i dalje može puštati svoje videozapise u promet, ali je u potpunosti lišen svake zarade od oglašavanja. YouTube kreatori također često tvrde da se demonetizirani videozapisi ne preporučuju toliko u algoritmu, nešto što sam YouTube negira.

Budući da se prihod stečen oglašavanjem dijeli s kreatorima videa, suspenzija Brandovih kanala od strane platforme mogla bi znatno smanjiti njegov prihod, što bi bio potez za ublažavanje njegovog dosega i utjecaja.

Prikazan je niz optužujućih izvješća iz The Sunday Timesa i Channel 4 Dispatches protiv Brandovog navodnog ponašanja, uključujući seksualno i emocionalno zlostavljanje; optužbe Brand odlučno opovrgava, navodeći da su njegove veze uvijek bile sporazumne.

Demonetizacija je uslijedila nakon spominjanja u izvješću Timesa da je nekoliko tužitelja “reklo da su se osjećali prisiljenima to učiniti s obzirom na Brandovu novostečenu istaknutost kao online wellness influencera, s milijunima sljedbenika na YouTubeu i drugim stranicama.”

Posljedice ovih tvrdnji dovele su do eliminacije dostupnih emisija s Brandom na aplikacijama BBC iPlayer, Netflix i Channel 4, što je pokrenulo val potiskivanja optuženih.

Komičarev promotivni krajolik pokriva niz platformi, uključujući značajnu prisutnost na platformi za slobodan govor Rumble, X, TikTok i Instagram.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: screenshot reclaimthenet.org

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije