Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeČetiri kanadske provincije ukinule sve mjere protiv covida nakon prosvjeda kamiondžija

Četiri kanadske provincije ukinule sve mjere protiv covida nakon prosvjeda kamiondžija

Malim koracima…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Četiri od ukupno deset kanadskih provincija ukinule su ograničenja zbog COVID-19 nakon masovnog prosvjeda i blokade glavnog grada Ottawe od strane kamiondžija. Blokada koja još uvijek traje, natjerala je pokrajine Quebec, Alberta, Saskatchewan i Otok princa Edwarda da ukinu ili najave uklanjanje svih mjera nametnutih u tobožnjoj borbi protiv covida.

Prvo je pokrajina Alberta odmah odustala od covid potvrda i ukinula obvezu nošenja maski, da bi se zatim njezinim primjerom povele i ostale pokrajine. Inače, da podsjetimo, kolona kamiondžija koja je zatvorila Ottawu organizirana je u znak protesta protiv obveze da od 15. siječnja kamiondžije koji ulaze u Kanadu budu u potpunosti cijepljeni protiv COVID-19.

Ranije ovog tjedna, kanadski premijer Justin Trudeau ismijao je tisuće građana koji prosvjeduju zbog karantene i obveze nošenja maski izjavivši kako se radi “o nekolicini ljudi koji viču i mašu kukastim križevima”.

O Trudeau-ovoj hrabrosti dovoljno govori podatak da je tijekom velikog prosvjeda nazvanog “Konvoj slobode” sa sigurne distance „ciljao“ protivnike nacionalnih COVID propisa, a same kamiondžije je u parlamentu optužio da pokušavaju poremetiti kanadsku demokraciju. Kakvu demokraciju?

VEZANO

najnovije