Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeCijepio se 90 puta kako bi krivotvorio Covid propusnice

Cijepio se 90 puta kako bi krivotvorio Covid propusnice

4.7
(26)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ljudi moji, je li to moguće?

Muškarac (60) u Njemačkoj navodno se cijepio protiv Covida-19 na desetke puta kako bi onima koji se ne žele cijepiti prodavao krivotvorene potvrde o cijepljenju s pravim serijskim brojevima cjepiva.

Šezdesetogodišnjak iz grada Magdeburga na istoku Njemačke, čije ime nije objavljeno u skladu s njemačkim pravilima o GDPR-u, navodno je u razdoblju od nekoliko mjeseci unatrag primio i do 90 doza cjepiva protiv Covida-19 u centrima za cijepljenje u istočnoj regiji Saskoj dok ga kriminalistička policija nije uhvatila početkom ovog mjeseca.

Osumnjičeni nije pritvoren, ali je pod istragom zbog neovlaštenog izdavanja potvrda o cijepljenju i krivotvorenja isprava. Uhvaćen je u centru za cijepljenje u Eilenburgu u Saskoj kada se drugi dan zaredom pojavio po još jednu dozu cjepiva.Policija mu je zaplijenila nekoliko praznih kartona za cijepljenje te pokrenula kazneni postupak.

Još uvijek nije poznato kakav je utjecaj oko 90 doza cjepiva različitih proizvođača imalo na zdravlje muškarca, no vrijeme će svakako pokazati… Imajući na umu izvješća britanske agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva koja iz tjedna u tjedan otkriva trend pogoršanja statistike cijepljenih još uvijek se ne možemo načuditi ovakvom odvažnom pothvatu. Nismo sigurni bismo li mu čestitali na hrabrosti i poduzetnosti ili bismo se samo zgražali nad njegovom pohlepom.

Njemačka policija posljednjih je mjeseci provela brojne pretrese u svezi s krivotvorenjem Covid potvrda. Mnogi protivnici plandemijskih mjera u Njemačkoj odbijaju se cijepiti, ali istodobno se žele domoći Covid putovnica koje im znatno olakšavaju pristup radnim mjestima, raznim ustanovama te općenito javnom životu.

Vjerojatno ćemo nažalost i ubuduće imati priliku izvještavati o ovakvih uhićenjima i bujanju crnog tržišta diskriminatornih propusnica za koje oni u očaju misle da će im omogućiti povratak na „staro normalno“.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.7 / 5. Ukupno glasova: 26

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije