Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
NaslovnicaNajnovije„CO2 nema gotovo nikakve veze s klimom, ali ima s novcem“, kaže...

„CO2 nema gotovo nikakve veze s klimom, ali ima s novcem“, kaže potpisnik Svjetske klimatske deklaracije

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Business as usual…

Jesu li klimatske promjene stvarne? Ako pitate američkog poduzetnika, pisca i aktivista Davida Siegela, odgovor je zasigurno ne, pogotovo u pogledu ugljičnog dioksida (CO2), koji gotovo da nema nikakvog utjecaja na klimu.

U 40-minutnoj prezentaciji, potpisnik Svjetske klimatske deklaracije David Siegel iznio je dokaze koji pokazuju da ne postoji nešto što se danas naziva „klimatska opasnost“ i da nema potrebe za brigom o CO2.

Na temelju informacija koje je dobio od međunarodne mreže CLINTEL, Siegel želi da svijet zna da nema razloga za paniku. Globalna politika „nula emisije CO2“ ili “NetZero”, obmanjujuća je, nerealna i destruktivna, kaže on.

“Proračuni za CO2 nisu utemeljeni na znanosti, već se temelje na strahu”, otkrio je CLINTEL u izvješću. “Oni uništavaju energetski sustav, ograničavaju ljudska prava, hrane ekstremizam i guraju čovječanstvo u duboku fizičku, mentalnu i financijsku krizu.”

Siegel, koji je svoju prvu knjigu o globalnom zatopljenju napisao još 1991. godine, kaže kako još uvijek ne znamo što zapravo pokreće našu klimu, a pogotovo nema šanse da s bilo kakvom točnošću možemo predvidjeti što će se događati s klimom u sljedećih 100 godina.

Većina klimatskih zastrašivača usredotočena je na novac, a prikupljanje sredstava, kaže Siegel, jasan je cilj klimatskih fanatika.

“Bilo bi vrlo zanimljivo pratiti trag novca koji se u ogromnim količinama troši na ekološku priču“, kaže Siegel, te dodaje: “Isto tako, trebalo bi baciti oko na izvješća koja pokazuju tijek novca unutar nevladinih organizacija, koliko UN troši na odnose s javnošću, kako se sveučilišta oslanjaju na klimatski industrijski kompleks iz čega bi jasno bilo vidljivo kako se radi o motivaciji novcem, a ne pomaganjem okolišu.”

Siegel tvrdi da se klima na Zemlji oduvijek mijenjala, a što uključuje i vrijeme u kojem nije bilo automobila na fosilna goriva i drugih zagađivača. Do danas ne postoji ništa što bi moglo sugerirati da ljudi danas ispuštaju previše CO2. Zapravo, ne postoji legitiman način mjerenja emisija CO2 u smislu kako on utječe na klimu.

“CO2 nije otrovan plin”, kaže Siegel, te dodaje kako taj plin svakome od nas upravo izlazi iz nosa.

„CO2 neophodan je biljkama, koje zauzvrat oslobađaju kisik koji je potreban ljudima i životinjama za život. To je savršeni simbiotski odnos koji klimatski fanatici očito ne uspijevaju shvatiti“, kaže Siegel.

Sama riječ klima, nadalje tvrdi Siegel, sugerira promjenu u dugom vremenskom razdoblju, a sve ostalo se može nazivati samo vremenom.

Još jedan pogrešan naziv među klimatskim fanaticima je ideja da staklenički plinovi zadržavaju toplinu. Siegel kaže da je to još jedna neistina jer sve što ti plinovi čine je apsorpcija i povratno zračenje te topline.

Planovi „elita“ razotkriveni su u velikom opsegu, no to ne znači da će one same od sebe stati s njihovim provođenjem. Naprosto, ljude je i dalje potrebno buditi, jednog po jednog, kako bi se stvorila kritična masa koja će im reći: „Dosta!“

VEZANO

najnovije