Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeCovid internacijski logori u Australiji – iskustva

Covid internacijski logori u Australiji – iskustva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Vezano uz gotovo globalno nastojanje uvođenja obaveze cijepljenja u svrhu tzv. suzbijanja pandemije korona virusa, Provjeri.hr već ranije je prenio video o lockdownu za necijepljene osobe u Austriji koji je na snazi od sredine studenog, čiji je autor Freddie Sayers proveo vox populi na ulicama Beča, iznio analizu javnoga mnijenja te isto prokomentirao u intervjuima s gostima.

Kratko da vas uputimo kako je Sayers britanski novinar, s diplomom stečenom na oxfordskom Sveučilištu, urednik online časopisa UnHerd a njegov istoimeni kanal bilježi preko 11 milijuna pregleda. Utemeljitelj je i zapažene televizijske emisije „LockdownTV“ u kojoj gostuju akademici, znanstvenici, aktivisti i političari.

Sada vam, od istog autora, prenosimo razgovor s osobom iz Australije koja je provela 14 dana u Covid internacijskom logoru Howard Springs pokraj Darwina, smještajnog kapaciteta za 2000 osoba.

Definicija internacije prema Bratoljubu Klaiću je progonstvo, zatočenje u nekom određenom mjestu, a internirati znači zatočiti, ograničiti slobodu kretanja, prognati u određeno mjesto, pa stoga čovjek koji je u internaciji nije ništa drugo nego – zatočenik.

Izvor:YouTube (UnHerd)

Hayley Hodges (26) bila je u kontaktu s Covid pozitivnom osobom te je prisilno odvedena i zadržana u logoru puna dva tjedna iako nije bila zaražena niti je imala ikakve simptome koji bi upućivali na zarazu korona virusom. U tom vremenu bila je testirana u tri navrata i test je svaki put pokazao negativan rezultat. Ona također napominje kako je nitko ni u jednom trenutku nije upoznao s njezinim pravima niti joj je ponuđena ikakva pravna pomoć, a u međuvremenu je ostala bez posla.

Sayers doznaje kako je uz podršku australske Vlade državni centar Howard Springs postao model za ostale ustanove takvoga tipa  čiji se dovršetak izgradnje očekuje unutar 6 mjeseci (Melbourne, Perth, Brisbane).

Na ovaj intervju nadovezuje se i Glenn Beck, američki novinar, politički komentator, radijski voditelj i televizijski producent. U ironičnom tonu, Beck otvara ovu temu navodeći kako se trenutačno u javnosti vodi rasprava o tome radi li se ovdje o ljetnim kampovima ili internacijskim i koncentracijskim logorima. On nas upoznaje sa slučajem trojice tinejdžera koji su, baš kao i Hodges, prisilno odvedeni i smješteni u Covid logor, iako su svo troje bili negativni na korona virus. Budući da su pokušali pobjeći iz Howard Springsa boravak im je produžen i to isključivo kao kaznena mjera. Dakle, zadržani su ondje duže od 14 dana ne zbog prevencije širenja zaraze ili zaštite njihovih bližnjih, jer su bili negativni, već, apsurdno, po kazni!

Izvor:YouTube (Glenn Beck)

Beck na kraju upozorava svoje sunarodnjake na recentne događaje u Australiji; na koji način narod može pasti pod autoritarnost vladajućih te ih poziva da negdje povuku granicu i ne ustuknu pred prijetnjama vlasti. U suprotnom bi se i oni, pa tako i mi, jednog jutra mogli probuditi u istoj situaciji: da budemo zatočeni zbog toga što smo, jednostavno rečeno, zdravi.

VEZANO

najnovije