Ponedjeljak, 6 veljače, 2023
NaslovnicaVijestiDanska djeca više neće bit podvrgnuta Covid „cjepivima“

Danska djeca više neće bit podvrgnuta Covid „cjepivima“

5
(21)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Prekasno?

Od 1. srpnja danska djeca se više neće podvrgavati medicinskim eksperimentima ubrizgavanja “cjepiva” protiv covida.

Zbog sezonskog karaktera covida, kao i kod gripe, program masovnog „cijepljenja“ protiv covida privremeno je zaustavljen u Danskoj do jeseni. Kada se program ponovno pokrene 1. listopada, docjepljivanja će se nuditi samo starijima od 50 godina, a ostatku populacije samo ako se smatraju “visokorizičnima”.

Danska je započela svoju kampanju masovnog ubrizgavanja 27. prosinca 2020. godine i bila je prva zemlja u Europi koja je prestala eksperimentirati s injekcijama AstraZeneca i Johnson & Johnson. Također je bila prva zemlja koja je zaustavila svoj program cijepljenja.

Dana 14. travnja 2021. godine danska zdravstvena uprava uklonila je AstraZenecino “cjepivo” iz danskog programa cijepljenja, a u lipnju 2021. i „cjepivo“ Johnson & Johnson, sve zbog brojnih prijavljenih nuspojava i oštećenja cjepivom.

Kao rezultat toga, preostala “cjepiva” koja su davana Dancima bila su Pfizer-BioNTech i Moderna.

Do 8. listopada 2021. oko 1200 mlađih od 18 godina primilo je cjepivo Moderna, poznato u Danskoj i kao Spikevax.

Iako je u listopadu 2021. Danska zdravstvena uprava tvrdila je da će ljudi nakon što se “cijepe” imati “izvrsnu” zaštitu od covida, samo tri mjeseca kasnije počelo se pokazivati da zaštita i nije tako “izvrsna”, što su i sami priznali.

Prema podacima Our World in Data do 25. siječnja 2022. godine, 81% stanovništva Danske primilo je dvije injekcije, a broj smrtnih slučajeva naglo je porastao. U 2020., godini pandemije, nije bilo viška umrlih jer je ukupni broj umrlih bio ispod godišnjeg očekivanog prosjeka.

U svibnju 2022. Kristoffer Torbjørn Bæk otkrio je da oni koji su “cijepljeni” protiv covida imaju više slučajeva, hospitalizacija i smrtnih slučajeva od necijepljenih.

Do lipnja 2022. danska zdravstvena uprava počela je uspoređivati covid sa sezonskom gripom, a od 1. srpnja djeci više neće nuditi “cjepiva” protiv covida.

U isto vrijeme, danska zdravstvena uprava savjetovala je da se samo osobama mlađim od 50 godina s “većim rizikom” može ponuditi docjepljivanje kada se program cijepljenja nastavi 1. listopada. Isto tako, kažu da će se provesti procjena kako bi se utvrdilo je li „cjepivo“ sigurno za trudnice.

Čini nam se da je sve to reakcija sa ogromnim zakašnjenjem…

Foto naslovnice: unsplash.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 21

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije