Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiDekan koledža „Trinity“: „Isus je mogao biti transrodan!“

Dekan koledža „Trinity“: „Isus je mogao biti transrodan!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ništa im sveto

Vjernici su ostali ‘u suzama’ nakon što su napustili propovijed u kojoj je dekan Trinity koledža tvrdio da je Isus možda transrodan.

„Gledište o transrodnom Isusu je ‘legitimno’“, rekao je dr. Michael Banner, dekan s Cambridgea koji je uskočio u obranu tvrdnje iznesene na propovijedi prošle nedjelje da je Krist imao ‘trans tijelo’.

Kako izvještava Mail Online, dr. Michael Banner, dekan Trinity Collegea, podupirao je mlađeg znanstvenog suradnika Joshuu Heatha, koji je ispred zajednice izložio renesansne i srednjovjekovne slike raspeća s prikazom bočne rane koju je usporedio s vaginom.

Istraživač je upotrijebio sliku Jeana Malouela Pietà sa Svetim Trojstvom iz 1400. stoljeća kako bi ilustrirao svoje mišljenje

Bočna rana „poprima izrazito vaginalni izgled“, rekao je Heath, čiji je doktorat nadzirao bivši nadbiskup Canterburyja Rowan Williams.

„U Kristovom istovremeno muškom i ženskom tijelu u ovim djelima, ako Kristovo tijelo kao ova djela sugeriraju tijelo svih tijela, onda je njegovo tijelo također trans tijelo“, tvrdi istraživač.

Heath je upotrijebio sliku Pietà sa Svetim Trojstvom iz 1400. stoljeća Jeana Malouela, izloženu u Louvreu, kako bi ilustrirao svoju tvrdnju.

Rad francuskog umjetnika Henrija Maccheronija „Kristovi“ iz 1990. također se pojavio tijekom propovijedi, kao i Molitvenik Bonne iz Luksemburga.

Vezano: Šokantni prikaz Isusa Krista kao transgendera u predstavi muzeja Biblije u Frankfurtu uoči Božića

U pismu dekanu jedan je vjernik rekao:

„Otišao sam s bogoslužja u suzama. Ponudio si se da poslije razgovaraš sa mnom, ali bio sam previše uznemiren. Prezirno se odnosim prema ideji da izrezivanjem rupe u muškarcu, kroz koju se može prodrijeti, on može postati žena.

Posebno sam preziran prema takvim slikama kada se primjenjuju na našeg Gospodina, s propovjedaonice, u Evensongu. Prezirno se odnosim prema ideji da bismo trebali biti pozvani razmišljati o mučeništvu ‘trans Krista’, nove hereze za naše doba.“

Drugi su rekli da se nisu osjećali dobrodošli u crkvi, dodajući da je djeci koja su išla bilo vidljivo neugodno.

Ali Banner je napisao pismo u kojem brani propovijed, u koju je The Telegraph imao uvid, rekavši: „Za sebe, mislim da su te spekulacije bile legitimne, bez obzira na to da li se vi ili ja ili bilo tko drugi ne slažete s tumačenjem, govori li nešto drugo o toj umjetničkoj tradiciji ili ne opire se njegovoj primjeni na suvremena pitanja oko transseksualizma.“

Rekao je međutim da neće uputiti pozivnicu nekome za koga misli da će namjerno šokirati ili uvrijediti zajednicu, ili za koga je očekivao da će govoriti protiv kršćanske vjere.

Suludo…

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. Ostarjela britanska pop-zvjezda, i deklarirani gej, Elton John, izjavio je prije nekoliko godina da je Isus bio gej.
    kada je Bergoglio prije 9 godina izrekao onu čuvenu rečenicu, “tko sam ja da im sudim”- sa kojom je podilazio gejevima i faktički stavio izvan snage cijeli kršćanski nauk o homoseksualnosti- Elton John je bio oduševljen i govorio je da papi treba dodijeliti nobelovu nagradu

    Elton John živi zajedno sa svojim “mužem”, Davidom Furnishom, i ako se ne varama, imaju 2 dječaka, koja su usvojili..

    naravno, dječaci, gle čuda, kao i preko 95% gej parova na zapadu, koji svi radije usvajaju mušku djecu.

VEZANO

najnovije