Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiDeutsche Bank: “Bit će potreban određeni stupanj eko-diktature”

Deutsche Bank: “Bit će potreban određeni stupanj eko-diktature”

5
(16)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Klimatska diktatura

Izabella Kaminska, urednica Blind Spota, istaknula je alarmantan odlomak u dokumentu koji je u siječnju 2021. objavio Deutsche Bank Research pod naslovom „Što moramo učiniti za obnovu“. 

Eric Heyman napisao je odjeljak o teškim izborima s kojima se EU mora suočiti ako želi ispuniti svoj cilj postizanja „klimatske neutralnosti“ do 2050. ili drugim riječima „Net Zero“:

„Utjecaj trenutne klimatske politike na svakodnevni život ljudi još uvijek je prilično apstraktan i prihvatljiv za mnoga kućanstva. 

Klimatska politika dolazi u obliku viših poreza i naknada na energiju, što poskupljuje grijanje i mobilnost. Neke su zemlje postavile minimalne standarde energetske učinkovitosti za zgrade ili slična pravila u drugim područjima. 

Međutim, klimatska politika ne određuje naše živote. Donosimo ključne odluke o potrošnji, na primjer putujemo li uopće, koliko putujemo i koja prijevozna sredstva koristimo, živimo li u velikoj kući ili malom stanu i kako grijemo svoje domove, koliko elektroničkih uređaja imamo te koliko ih intenzivno koristimo ili koliko mesa i egzotičnog voća jedemo. Te se odluke obično donose na temelju naših prihoda, a ne na temelju klimatskih razloga.

Ako doista želimo postići klimatsku neutralnost, moramo promijeniti naše ponašanje u svim tim područjima života. To je jednostavno zato što još uvijek ne postoje odgovarajuće isplative tehnologije koje bi nam omogućile održavanje životnog standarda na ugljično neutralan način. 

To znači da će cijene ugljika morati znatno porasti kako bi potaknuli ljude da promijene svoje ponašanje. Druga (ili možda dopunska) opcija je značajno pooštravanje regulatornog zakona. 

Znam da je “eko-diktatura” gadna riječ. Ali možda ćemo se morati zapitati jesmo li i u kojoj mjeri možda spremni prihvatiti neku vrstu eko-diktature (u obliku regulatornog zakona) kako bismo krenuli prema klimatskoj neutralnosti.“

Kad kaže da se moramo “zapitati… jesmo li i u kojoj mjeri spremni prihvatiti neku vrstu eko-diktature”, vjerojatno nema na umu „Net Zero“ referendum. 

Isto tako, kad kaže „mi“, on zapravo misli na vladajuću klasu EU-a, koja se mora zapitati je li voljna donijeti zakone koji prisiljavaju stanovništvo EU-a da promijeni svoje ponašanje kako bi ispunila cilj „klimatske neutralnosti“ do 2050., bez obzira na to ima li demokratski mandat za to ili ne.

Iz ovoga bi trebalo biti jasno što znači “eko-diktatura”, čak i onima koji najviše oklijevaju prihvatiti da ljubitelji „Net Zero-a“ nemaju previše ljubavi prema demokraciji.

Provjeri/alethonews.com

Foto naslovnice: screenshot

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 16

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

1 KOMENTAR

 1. Deutsche Bank je najveća njemačka privatna banka i jedna od najvećih u Europi. Odavno uključena u vrh globalističkog kulta. ustvari ona je "njemačka" samo na papiru, odavno je multinacionalna korporacija. Među vlasnicima dionica DB-a je i najveći lihvarski div Black Rock.

  Za vrijeme nacizma u njemačkoj 1933-45 DB je bila uključena u financiranje nacista i firmi, koje su gradile koncetracijske logore. Direktor DB-a za vrijeme nacizma Hermann Josef Abs, bio je ujedno i član upravnog odbora zloglasnog kemijskog koncerna IG Farben. Koji je poznat po tomu, što je proizvodio otrovni plin cyklon B za konclogore. IG Farben je imao podružnicu i u SAD-u i dijelova dionica tamo. Rockefelleeov tadašnji koncern Standard Oil lijepo je surađivao sa IG Farbenom sve do 1945.
  Kao i mnogi drugi njemački koncerni i firme, koji su za vrijeme nacizma sudjelovali u financiranju nacizma, kao npr. Bertelsmann, Allianz, itd.. ,svi oni su nakon 2. sv rata onda postali globalistički igrači i u službi globalističkog kulta, sudjeluju u sprovedbi globalizacije.
  Tako i DB, čiji su skoro svi raniji direktori zadnjih 30-ak godina bili članovi grupe Bilderberg, ili su to još uvijek. posebno poznat bivši direktor Švicarac, Josef Ackerman, lopina i Bilderbergovac, koji je prije 15-ak godina, dok je bio šef DB-a, u Njemačkoj bio tužen na sudu zbog raznih velikih mućki, Ali se izvukao bez kazne, zahvaljujć prijateljstvu sa Merkelicom i ostalim glavnim političarima. Još veća zvjerka od njega je Paul M. Achleitner, dugogodišnji glavni bos nad bosovima DB-a, predsjednik glavnog odbora DB-a, supervizor. Uključen u same vrhove mafije globalistiočlkog kulta, Sjedi u glavnom odboru Bilderberga, zajedno sa Kissingerom i ostalom bandom.

  Deutsche Bank je uključena u Rokefelerovo Vijeće za vanjske odnose (CFR) glavno gnijezdo globalističkog kulta mafije u SAD-u. DB je takozvani "korporativni član" CFR-a. Pored članova CFR-a osoba; političara, bankara, direktora, itd (njih 5000) dakle imaju i "korporativni članovi". To su velike firme i banke, njih oko 250, koje daju lovu za CFR. DB je jedan od tih članova

  DB je uključena i u agendu proimicanja rodne ideologije. Prije nekoliko godina, kada je guverner Sjeverne Karoline u SAD-u, zabranio takozavnim "transrodnim" muškarcima (ustvarnosti poremećenim perverznjacima), da mogu ulaziti u ženske kupaonice, WC-ove, svlačionice i slično... više velikh firmi i banaka, su napali guvernera i bojkotirali Sjevernu Karolinu,. među njima je bila i DB.

  DB je uključena u "globalni pakt" (global compact) privatne globalističke zločinačke organizacije, koja sebe naziva UN. Kao i nmogi drugui multinacionalni koncerni i banke

  DB je također bila upletana u poslove sa osuđenim pedofilom Epsteinom:

  https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Bank#Gesch%C3%A4ftsbeziehungen_mit_dem_verstorbenen_Sexualstraft%C3%A4ter_Jeffrey_Epstein

  Pored toga DB je bila upletena u razne druge mućke i kriminalne rabote, kao npr špekulacije sa cijenama pšenice, pranje novca, itd..
  Kratko rečeno; duboko kriminalna banka globalističkog kulta (kao i sve ostale velike banke) sa prljavom nacističkom prošlošću. Ali naravno i vodeće osobe globalističkoh kulta su bile povezane sa nacizmom i imaju istu prljavu prošlost...ali je to tabu tema u mainstream medijima, Iako su činjenice poznate i brutalne.

VEZANO

najnovije