Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeDisney lansira novu „Pride kolekciju“, LGBTQ liniju odjeće za djecu

Disney lansira novu „Pride kolekciju“, LGBTQ liniju odjeće za djecu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nije bolest sve što boli…

Disney je objavio svoju novu “Pride kolekciju”, liniju odjeće za djecu koja dolazi kao odgovor tvrtke na novi zakon o roditeljskim pravima u obrazovanju donesen u Floridi. Naime, prema ovom zakonu u školama je zabranjeno poticanje i rasprava o seksualnoj orjentaciji ili spolnom identitetu djece. Ovaj zakon nikako nije dobro „sjeo“ kompaniji koja sustavno radi na promociji LGBTQ tema i likova u dječjim animiranim serijama i filmovima.

Nova linija odjeće, koja se prije zvala Rainbow Disney Collection, lansirana je u ponedjeljak, a svi proizvodi u novoj kolekciji ukrašeni su zastavama „ponosa“ LGBT pokreta. 

“Disney Pride kolekciju kreirali su LGBTQIA+ zaposlenici i saveznici Walt Disney kompanije i odraz je njihovog nevjerojatnog doprinosa čije je mjesto u samom srcu tvrtke”, navodi Disney u priopćenju, te dodaje: “Solidarni smo s našom LGBTQIA+ zajednicom posvuda.”

Također, iz tvrtke su priopćili da će svu dobit od prodaje nove kolekcije donirati organizacijama koje podržavaju LGBTQIA+ mlade i obitelji, a roba se prodaje kroz tematske parkove, Disneyeve maloprodajne objekte i na internetu. To uključuje i prodaju robe Pixara, Marvela i Star Wars Pride kolekcije.

Kako je izvijestio CBN News, Disney je od 2018. godine djeci plasirao odjeću s LGBT tematikom. Prošle godine, tvrtka je promovirala najmanje 30 proizvoda s LGBT duginom zastavom u kombinaciji s kultnim likovima i zaštitnim znakovima, uključujući Mickeyja i Minnie Mousea, Šilje (Goofyja), Stitcha, Patka Paška (Donald Duck), logotip Pixara za animaciju, logotip Star Warsa i logotip Marvela.

Kao najefikasniji odgovor na sve ovo, bio bi totalni bojkot svih ovih nabrojanih tvrtki…

Foto naslovnice: screenshot endtimeheadlines.org

VEZANO

najnovije