Nedjelja, 5 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeDolazi zima i nestanak struje?

Dolazi zima i nestanak struje?

4.6
(33)

Skupljaj drva...

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Još ovo ljeto smo prenijeli vijest kako je američka nacionalna garda simulirala kibernetički napad na komunalnu infrastrukturu, a koji bi prekinuo svu opskrbu osnovnim komunalnim uslugama, kao što su dostava vode i struje.

Da se nešto intenzivno priprema po tom pitanju, postalo je izvjesno u studenom prošle godine, kada smo pisali o austrijskoj vježbi „isključenja struje“, kao pripremi za vjerojatni događaj sveobuhvatnog nestanka struje diljem Europe i to uslijed ekstremno hladnog vremena.

Najnovija vijest na ovu temu stiže iz Velike Britanije, gdje je izdano upozorenje kako bi milijuni Britanaca i Europljana mogli biti pogođeni nestancima struje, a kao razlog ponovo se navode ekstremno niske temperature!

Prema izvoru, analitičari procjenjuju kako bi Europa mogla dobro proći za razliku od Britanije, s obzirom da ima uskladištene veće količine plina. No, kako se odvija situacija oko mogućeg sukoba Rusije i Ukrajine, teško da Europa može računati na sigurnu dostavu ovog energenta od strane primarnog dobavljača – Rusije.

Što se to kuha u režiji „svjetskih gospodara“ tek ćemo vidjeti, ali nagovještaji zasigurno nisu dobri. Pogotovo nas zanima o kakvom to zahlađenju svi pričaju, a sve nas podsjeća na ono „The winter is coming“ iz popularne serije The Games of Thrones.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.6 / 5. Ukupno glasova: 33

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije