Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeDon Josip Mužić, svećenik koji je okrenuo leđa službenoj crkvi i stao...

Don Josip Mužić, svećenik koji je okrenuo leđa službenoj crkvi i stao uz narod ili?

[22.08.2021.] – Na jučerašnjem prosvjedu „Krik za Slobodu“, koji se održao u Splitu, među brojnim govornicima, istakao se govor don Josipa Mužića, svećenika iz Splita.

Don Mužić je otvoreno u samo nekoliko minuta uspio progovoriti o svim najvažnijim pitanjima koje muče prave vjernike, ali i one druge koje je ova umjetno izazvana kriza nevidljivog neprijatelja mobilizirala da ustanu protiv gubitka sloboda i fašizma, koji svakim danom sve više otkriva svoje lice.

Njegov govor je naročito zanimljiv jer je potpuno u suprotnosti sa službenim crkvenim narativom, koji se s vrha crkvene piramide i „svete stolice“ slijeva na niže strukture crkvene hijerarhije. Sam Papa Franjo je u srijedu 18.08.2021. godine pozvao sve da prime injekciju nepoznatog sadržaja u svoje tijelo, poručivši kako se na taj način može dovršiti pandemija, no injekciju trebaju primiti svi.

„Zahvaljujući Božjoj milosti i radu mnogih, sada imamo cjepiva koja nas štite i ona nam daju nadu u kraj pandemije, no samo ako će biti dostupna svima i ako ćemo raditi zajedno.“

Izvor: YouTube (Ad Council)

Ne, ovo nije skeč iz South Parka, ovo su zaista riječi poglavara katoličke crkve. Kao što je vidljivo, u centru pažnje više nije Bog i vjera u Boga i Isusa Krista, već se sada službena katolička crkva okrenula idolopoklonstvu – njegovom veličanstvu u bočici i injekciji! Čega se bojite gospodo u zlatnim odajama i kome se klanjate? Zar vi ne propovijedate kako se čovjek ne treba bojati smrti ukoliko vjeruje u Isusa Krista? Ima li vaš bog kojem se klanjate možda bradu i rogove, pa ste zaboravili na svoja temeljna učenja i zamijenili ih idolopoklonstvom maski i igli?

Rijetki su ovakvi istupi svećenika koji govore kontra službenog crkvenog stava, kao što je to slučaj s don Josipom Mužićem. No s druge strane, nemojmo biti naivni. Povijest nas uči kako se katolička crkva uvijek našla na strani pobjednika, pa bi se i Mužićev istup mogao tumačiti kao jedan takav pokušaj da se dio „snaga“ prebaci među probuđeni dio naroda. Za svaku sigurnost, u slučaju da se sve ovo što su gospodari iz sjene isplanirali izjalovi opet bi se mogli naći na pobjedničkoj strani.

Bilo kako bilo, ne možemo sa sigurnošću reći da je govor don Josipa Mužića samo predstava za raju ili je zbilja govor iz srca. To ostavljamo vama na prosudbu…

Izvor: YouTube (Matrix TV3)

VEZANO

najnovije