Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeDr.Tess Lawrie: „Cjepiva za Covid-19 opasna su za ljude!“

Dr.Tess Lawrie: „Cjepiva za Covid-19 opasna su za ljude!“

5
(1)

Kako donosi francuski portal francesoir.fr, Direktorica The Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd, neovisne medicinske istraživačke tvrtke, dr. Tess Lawrie objavila je 9.lipnja 2021. godine izvještaj o nuspojavama cjepiva covid-19 (link na cijeli izvještaj).

Koristeći podatke iz sustava Yellow Card , analizirala je službene podatke agencije za praćenje upotrebe lijekova u svakodnevnoj praksi (farmakovigilanca) u Velikoj Britaniji. Zatim je poslala svoje izvješće Regulatornoj agenciji za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA), želeći joj skrenuti pozornost na “veliki broj smrtnih slučajeva i neželjenih reakcija pripisanih cjepivu covid-19 koji su prijavljeni putem sustava žutog kartona. ” 

Njena studija dolazi u obliku sljedećih tablica:

Na taj način izradila je šest proračunskih tablica, zajedno sa šest analiza, dijeleći svoja istraživanja na sljedeći način:

  1. Hemoragijske, koagulantne i ishemijske nuspojave
  2. IMD imunološkog sustava
  3. Bolni ADR-ovi
  4. Neurološki ADE
  5. ADE koji uključuje gubitak vida, sluha, govora ili mirisa.
  6. ADR trudnoće

Doktorica Tess Lawrie precizira da njeno izvješće nije iscrpno, ali i dalje smatra da su “neophodni hitna procjena i rasprava neovisnih stručnjaka”. Također podvlači činjenicu da su “podaci o farmakovigilanciji uglavnom podcijenjeni”, pa se stoga može zaključiti da su posljedice još gore. Konačno, zaključuje na sljedeći način: 

“MHRA sada ima više nego dovoljno dokaza o sustavu žutog kartona za proglašavanje cjepiva COVID-19 opasnim za ljude”.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 1

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije