Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaEkonomijaEkonomski „uragan“ je neizbježan, poručuju bankari

Ekonomski „uragan“ je neizbježan, poručuju bankari

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pucanje „balona“

Prije nekoliko dana je Jamie Dimon, izvršni direktor jedne od najutjecajnijih američkih financijskih institucija, JPMorgana upozorio da će stvari ubrzo postati stvarno ružne, ekonomski gledano.

Dimon je naglasio kako rat u Ukrajini diže cijenu svih roba, pogotovo hrane i nafte, čija bi cijena uskoro mogla doseći vrtoglavih 175 dolara po barelu, te poručuje: „Bolje se pripremite, ovo nije obična oluja, ovo je uragan. Mi u JPMorganu se također pripremamo i bit ćemo vrlo konzervativni u svojoj bilanci.“

Samo par dana kasnije, još jedan istaknuti bankar John Waldron, direktor Goldman Sachsa „predvidio“ je veliku ekonomsku propast u bliskoj budućnosti. Želeći izbjeći vremensku analogiju kakvu je koristio Dimon, Waldron je izrazio sličan strah od inflacije, stalno promjenjive monetarne politike i naravno, od omiljenog žrtvenog janjeta – ruske invazije na Ukrajinu.

Naravno, sve je vrlo dobro isplanirano, inflacija je godinama nagomilavala pritisak na ionako preopterećene financijske sustave, a plandemija koronavirusa je iskorištena samo kao prekidač za pokretanje potpuno kontroliranog rušenja (resetiranja) čitavog sustava. Pod čijom kontrolom se sve odvija trebalo bi biti potpuno jasno, jer se dosad sve odvijalo i odvija prema smjernicama „Velikog reseta“ i čelnika Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Schwaba. Na kraju krajeva, čovjek je sve opisao u svoj knjizi…

Znajući sve ove podatke zaista je smješno gledati predstave koje svojem ispaćenom narodu priređuju vladajući na dnevnoj bazi. Oni se svojski trude da ispadne kao da oni imaju ikakvu moć, pa „zamrzavaju“ cijene goriva i čega sve još ne, sve dok ne postane svima jasno da zapravo samo odgađaju ono neminovno, a to je pucanje prenapuhanog ekonomskog „balona“.

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

VEZANO

najnovije