Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiElon Musk na Twitteru pokrenuo anketu s pitanjem o pomilovanju Juliana Assangea...

Elon Musk na Twitteru pokrenuo anketu s pitanjem o pomilovanju Juliana Assangea i Edwarda Snowdena

5
(11)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Da ili ne?

Novi vlasnik Twittera, Elon Mask ne prestaje s iznenađenjima.

Danas je na svom Twitter profilu postavio najnoviju anketu u kojoj je postavio pitanje je li treba pomilovati osnivača Wikileaksa Juliana Assangea i bivšeg američkog obavještajca Edwarda Snowdena.

„Ne izražavam svoje mišljenje, ali sam obećao da ću provesti anketu. Pitam je li treba pomilovati Asangea i Snowdena“ – naveo je Elon Musk i ponudio dvije opcije – „da“ i „ne“.

Assangeu (51) u SAD prijeti 175 godina zatvora zbog optužbi za objavljivanje povjerljivih informacija, a trenutno se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u Britaniji, Belmarsh.

Vodeći zapadni mediji, uključujući New York Times, The Guardian, Times, Le Mond i El Pais, pozvali su vladu SAD-a da odbaci optužbe protiv Assangea zbog puštanje u javnost povjerljivih informacija.

Assange je nedavno podnio žalbu Europskom sudu za ljudska prava zbog moguće ekstradicije iz Velike Britanije u SAD.

Snowden (39) je izašao u javnost 2013. godine s informacijama o metodama elektronskog nadgledanja američkih obavještajnih agencija, uključujući i nelegalno prisluškivanje razgovora stranih lidera. On je pobjegao iz SAD-a i zatražio azil u nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju.

Moskva mu je 1. kolovoza 2014. godine dala dozvolu za boravak, a ovog tjedna je dobio i rusku putovnicu, otprilike tri mjeseca nakon što mu je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio državljanstvo.

Provjeri/republicworld.com

Foto naslovnice: screenshot republicworld.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 11

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije