Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiElon Musk smatra da je potrebno nastaviti vaditi naftu i plin kako...

Elon Musk smatra da je potrebno nastaviti vaditi naftu i plin kako bi se održala civilizacija, a zabrinut je i zbog stope ljudskog nataliteta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zabrinuti milijarder

„Svijet mora nastaviti vaditi naftu i plin kako bi održao civilizaciju, istovremeno razvijajući održive izvore energije“, rekao je danas osnivač Tesle Elon Musk novinarima na konferenciji u Norveškoj.

“Realno gledano, mislim da trebamo koristiti naftu i plin kratkoročno, jer će se inače civilizacija raspasti”, rekao je Musk na marginama energetske konferencije u južnom gradu Stavangeru.

Upitan bi li Norveška trebala nastaviti s bušenjem nafte i plina, rekao je: “Mislim da su dodatna istraživanja u ovom trenutku opravdana.”

“Jedan od najvećih izazova s ​​kojima se svijet ikada suočio je prijelaz na održivu energiju i na održivo gospodarstvo”, rekao je Musk, te dodao da će biti potrebno nekoliko desetljeća da se taj plan dovrši.

Rekao je da bi proizvodnja energije vjetra na pučini u Sjevernom moru, u kombinaciji sa stacionarnim baterijama, mogla postati ključni izvor energije. 

Inače, milijarder Musk je još u ožujku pozvao Europu da se vrati nuklearnoj energiji, kao i da poveća proizvodnju nafte i plina kako bi se neutralizirao utjecaj Rusije. Usprkos Muskovim pozivima, Europi će vjerojatno trebati godine da ponovo pokrene svoje nuklearne elektrane, koje su postepeno zatvarane širom kontinenta u korist „zelene agende“.

Također je izrazio zabrinutost oko stope nataliteta, ponavljajući primjedbe koje je iznio u objavi na Twitteru krajem prošlog tjedna o rizicima “kolapsa populacije”.

“Jedna od mojih manje očitih stvari oko koje trebam biti zabrinut je stopa nataliteta i mislim da je važno da ljudi imaju dovoljno beba da podrže civilizaciju kako ne bismo nestali”, rekao je Musk.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije