Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeEuroparlamentarci koji se protive zdravstvenom fašizmu u srcu Europe koja umire

Europarlamentarci koji se protive zdravstvenom fašizmu u srcu Europe koja umire

“Ovog tjedna ponovno smo ovdje da kažemo ne diskriminaciji i segregaciji. Ovdje smo da branimo temeljna i ljudska prava.“

Šest europskih parlamentaraca održala su u četvrtak, 28. listopada konferenciju za novinare kako bi izrazili svoje radikalno protivljenje zdravstvenoj propusnici, koja se danas primjenjuje u većini zemalja Europske unije, u većoj ili manjoj mjeri.

Prva je govorila njemačka zastupnica Christine Anderson, koja je istaknula protivljenje ugnjetavanju koje brojne europske vlade vrše nad ljudima.

“Obećano nam je da će cijepljenje promijeniti igru ​​i vratiti našu slobodu. Ispada da ništa od ovoga nije istina. Cjepivo vas ne čini imunima. Još uvijek možete dobiti virus i još uvijek možete biti zarazni. Jedino što je sigurno je da je cjepivo izlilo milijarde i milijarde u džepove farmaceutskih tvrtki. Nikada u povijesti čovječanstva nije postojala politička elita koja bi se iskreno brinula za dobrobit običnih ljudi. Što nas tjera da vjerujemo da je danas drugačije?”, rekla je zastupnica Anderson.

Talijanska zastupnica Francesca Donato naglasila je da pravo pitanje nije biti za ili protiv cjepiva, nego trebamo li danas ostaviti europske građane bez zaštite njihovih temeljnih prava. Prava na posao, na ravnopravan tretman institucija bez ikakve diskriminacije i prava na zaštitu integriteta vlastitog tijela slobodom izbora. 

„Reći ne diskriminaciji i ugnjetavanju!“ je slogan hrvatskog saborskog zastupnika Ivana Sinčića. “U cijeloj Europi, politike koje su uspostavljene ukrale su živote ljudi. Vlade sve više ucjenjuju građane.“ Zastupnik Sinčić dovodi u pitanje i učinkovitost zdravstvene propusnice, za koju naglašava da daje ljudima lažni osjećaj sigurnosti.

I dok se ovih nekoliko europarlamentaraca protive sve jačem stisku zdravstvenog fašizma, Europa izdiše na samrtnoj postelji, gušeći se u „krvi“ propasti svojih vlastitih ideala koje je pomeo zdravstveni  totalitarno-represivni aparat.

Policijska brutalnost u Haagu prema protivnicima širenja upotrebe covid potvrda
VEZANO

najnovije