Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeEuropska država planira novi „lockdown“ u slučaju nestašice goriva

Europska država planira novi „lockdown“ u slučaju nestašice goriva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Sluge Velikog reseta

Prema izvorima koje je objavio Irish Independent, irski vladini dužnosnici održali su 27.svibnja 2022. godine vježbu u kojoj su se simulirali potencijalni scenariji nestašice goriva. Ono što je posebno zanimljivo je da metodologija rješavanja nastalog simuliranog problema neodoljivo podsjeća na suluda “rješenja” kojima se nastojala „riješiti“ plandemijska koronariza.

Naime, prema izvještaju jedan od scenarija je uključivao situaciju u kojoj dolazi do prekida u opskrbi plinom i naftom, čime posljedično dolazi do manjka u opskrbi električnom energijom. Datum odvijanja ovog scenarija postavljen je u veljači 2023. godine.

Odgovor vlade, odnosno spomenuta metodologija odgovora na ovakvu situaciju je bio slijedeći:

– Nametanje obveze rada od kuće za radnike koji nisu neophodni;

– Uvođenje zabrane „nebitnih“ putovanja;

– Uvođenje ograničenja brzine na cestama;

– Uvođenje ograničavanja kupnje goriva, sistemom par-nepar ili slično.

U razgovoru za Irish Independent, izvršni direktor Fuels-a za Irsku Kevin McPartlan rekao je: “Iako je malo vjerojatno da ćemo doživjeti smanjenu opskrbu gorivom, razborito je da se mi i Vlada uključimo u planiranje izvanrednih situacija. Kako stvari stoje, unatoč invaziji na Ukrajinu i najavi sankcija koje zabranjuju uvoz ruskog goriva u EU, naše zalihe su vrlo zdrave i ne vidimo razloga za zabrinutost u našem opskrbnom cjevovodu.”

Čim vam netko spomene kako nema razloga za zabrinutost, moraju vam se upaliti svi alarmi. S obzirom na nedavnu povijest, teško je povjerovati da se određene vježbe održavaju samo s ciljem da se, eto, bude spreman u slučaju neke potencijalne opasnosti.

Posebno je zanimljiva situacija oko vlastitih naftnih rezervi Irske. Naime, iako su irski naftni potencijali za vađenje nafte u moru bili obećavajući, ona je 2021. godine „pucala sebi u nogu“, te je vlada zabranila sve dozvole za nova istraživanja nafte i prirodnog plina kao dio plana za postizanje mitske „nule emisije ugljika“.

Ministar klimatskih promjena Eamon Ryan tada je izjavio: “Odluka koju smo danas donijeli da zakonski zabranimo nova istraživanja i vađenje nafte poslat će snažnu poruku, unutar Irske i na međunarodnom planu, da se Irska udaljava od fosilnih goriva prema obnovljivoj budućnosti. Održavanjem fosilnih goriva u zemlji, potaknut ćemo prijelaz na obnovljivu energiju i postaviti se na put do nulte vrijednosti do 2050. godine.”

I doista, unatoč globalnim trendovima koji svi upućuju na potrebu za povećanjem proizvodnje i prerade nafte, Irska se, zajedno s drugim zemljama, obvezala da će sama sebi kočiti sredstva za opstanak u svjetlu masovne inflacije i nestašice. Potpuno logično…za ekipu iz Davosa.

VEZANO

najnovije