Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiEvo kako to u praksi funkcionira! Pakistan prijeti ukidanjem digitalnog ID-a kritičarima...

Evo kako to u praksi funkcionira! Pakistan prijeti ukidanjem digitalnog ID-a kritičarima vlasti

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Za suzbijanje neslaganja…

Pakistanski ministar unutarnjih poslova Rana Sanaullah Khan upozorio je pristaše nedavno svrgnutog premijera Imrana Khana čije bi se ponašanje moglo smatrati “uznemiravanjem i podmetanjem” da bi im mogle biti blokirane aplikacije za biometrijske osobne iskaznice, prema izvješću The Nationa.

Politička klima u Pakistanu je napeta, a Khanovi pristaše prijete da će “preuzeti vlast” i uznemiruju vladine dužnosnike.

Vlada sada prijeti onima koji sudjeluju u vrijeđanju i uznemiravanju da će im biti blokirana računalna nacionalna osobna iskaznica (CNIC), koja je biometrijska. CNIC-ovi se koriste za pristup bankovnim računima, državnim uslugama i za registraciju SIM kartica. Blokiranje ID-a bi prilično otežalo život.

Khanovi pristaše također bi mogli biti uhićeni, rekao je ministar unutarnjih poslova. Na Twitteru je ministar poticao ljude da pošalju prepoznatljive videozapise Khanovih pristaša koji vrijeđaju odjelu za kibernetički kriminal Savezne agencije.

U međuvremenu je TV postajama zabranjeno emitirati Khanove govore uživo. Bivši premijer optužio je vladu za cenzuru jer je privremeno blokirala YouTube u nedjelju usred svog govora na političkom skupu.

Dakle, ukoliko vam dosad nije već postalo jasno što je primarna funkcija digitalnih ID-jeva, pa i digitalnog novca, nakon ovoga više nemate opravdanja. Vlast dobiva neograničenu moć…

Potrebno je učiniti sve da do ovoga ne dođe!

Provjeri/reclaimthenet.org

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije