Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeFaucijev EcoHealth Alliance dobio veliki novac za istraživanje novog koronavirusa s 80%-tnom...

Faucijev EcoHealth Alliance dobio veliki novac za istraživanje novog koronavirusa s 80%-tnom smrtnosti

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Opet isti ljudi…

Par dana nakon što smo objavili kako su američki znanstvenici optuženi za stvaranje smrtonosne varijante korona virusa s 80%-tnom smrtnosti, ispostavilo se da je to istraživanje dobilo dobar financijski „booster“.

Članak Daily Maila od ponedeljka u vezi Sveučilišta u Bostonu, koji je tokom istraživanja dizajnirao visoko smrtonosnu COVID varijantu, sa stopom od 80% za laboratorijske miševe, izazvao je veliku pomutnju.

U nastojanju da istraži šta Omicron čini tako prenosivim, tim istraživača napravio je Omicron spike protein na originalnom soju COVID-19, te je dobiven virus koji je pet puta zarazniji od Omikrona.

Ipak, autori špekuliraju kako je vrlo mala vjerojatnost velike smrtnosti kod ljudi kao što je bio kod miševa, jer je specifična rasa miševa koja se koristi u testiranju podložnija teškom COVID-u.

Vezano: Američki znanstvenici optuženi za stvaranje smrtonosne varijante korona virusa

Ovo predstavlja jasan primjer zabrinjavajućeg istraživanja poboljšanja funkcije patogena virusa, smatra dr. Richard Ebright, kemičar sa Sveučilišta Rutgers iz New Jerseya.

Dr. Ebright također kaže kakao je posebno zabrinjavajuća činjenica da ovo novo istraživanje Američke vlade, kao i prethodno istraživanje nije prošlo prethodnu reviziju rizika i koristi koju odobrava vlada SAD-a.

Ipak Bostonsko Svučilište je naglasilo da su istraživanje pregledali i odobrili Institucionalni odbor za biosigurnost (IBC) i Komisija za javno zdravlje Bostona.

„Ovo istraživanje odražava i potvrđuje nalaze drugih sličnih istraživanja koje su provele druge organizacije“, rekao je glasnogovornik Svučilišta, te dodao: „U konačnici, ovo istraživanje će pružiti javnu korist tako što će dovesti do boljih, ciljanih terapijskih intervencija koje će pomoći u borbi protiv budućih pandemija”.

Samo dva mjeseca prije nego što je objavljen rad o SARS-u o stopi ubijanja miševa od 80%, EcoHealth Alliance, neprofitna organizacija sa sjedištem u New Yorku, dobija donaciju od milijun dolara.

Naime, Piter Daszak, koji je na čelu Health Alliance organizacije, pohvalio se donacijom NSF-a u iznosu od milijun dolara, za suradnju s Bostonskim sveučilištom na projektu „predviđanja i sprečavanja budućih pandemija.”

New York – 30. kolovoza 2022. – Eko Zdravstvena Alijansa, u partnerstvu s Bostonskim sveučilištom, dobila je milijun dolara za prediktivnu inteligenciju za prevenciju pandemije, faza I (PIPP) od strane Nacionalne znanstvene zaklade.
Tim znanstvenika će izraditi strategiju metoda ranog otkrivanja zaraznih bolesti i intervencije.
Multidisciplinarni tim istraživača sa Sveučilišta u Bostonu radit će na predviđanju i sprječavanju budućih pandemija u okviru novog projekta od milijun dolara koji financira Nacionalna znanstvena zaklada (NSF).

Prošle godine, Zero Hedge je izvjestio da su 18 mjeseci prije pandemije Covida-19, znanstvenici iz Wuhana iznijeli prijedlog za puštanje poboljšanih korona virusa koji se prenose zrakom u divljinu u pokušaju da ih cijepe protiv bolesti koje bi u suprotnom mogle da prijeđu na ljude.

Postavlja se pitanje, odakle i zašto ovolika zainteresiranost za eksperimentiranjem virusom koji ima 80%-tnu stopu smrtnosti.

Provjeri/zerohedge.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije