Petak, 9 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiFinancijski kolaps industrije lažnog mesa Billa Gatesa najbolji je pokazatelj kako i...

Financijski kolaps industrije lažnog mesa Billa Gatesa najbolji je pokazatelj kako i protiv nametanja kukaca za jelo

4.9
(57)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne pristajemo!

Industrija sintetičkog mesa Billa Gatesa na rubu je financijskog kolapsa jer potrošači i dalje odbijaju lažno meso, a velike tvrtke najavljuju masovna otpuštanja nakon što su doživjele nagli pad prodaje. 

Narod je napokon pokazao otpor i traži pravo meso.

Lažni mesni proizvodi kao što su Beyond Meat i Impossible Foods, oba snažno podržana od strane Billa Gatesa, reklamiraju svoje proizvode kao zdrave i ekološki prihvatljive alternative govedini. Obje su tvrtke porasle u popularnosti 2019. kada su počele prodavati svoje proizvode u velikim lancima brze hrane. 

Međutim, trend je bio kratkog vijeka jer su potrošači brzo odbacili lažne proizvode, što je rezultiralo priznanjem Impossible Foodsa da je bio prisiljen otpustiti 20% svog osoblja.

Kako navodi Bloomberg, najava je uslijedila samo nekoliko mjeseci nakon što je druga tvrtka za lažno meso Billa Gatesa, Beyond Meat, objavila planove za smanjenje petine vlastite radne snage.

Rukovoditelji tvrtke Beyond Meat okrivili su pad prodaje tvrtke od 2021. do 2022. smanjenim apetitom potrošača za zamjenama za meso.

To je samo posljednji udarac za Billa Gatesa i njegov plan da natjera zapadni svijet da govedinu u potpunosti zamijeni sintetičkim nadomjescima.

Gates je ostao uznemiren u srpnju prošle godine kada je McDonald’s objavio da odustaje od svog projekta „lažnog mesa“ zbog toga što javnost ne voli hamburgere bez mesa.

U studenom 2021. McDonald’s je počeo testirati McPlant burger bez mesa u osam restorana diljem Amerike. U veljači ove godine McDonald’s je zatim izbacio McPlant burger na 600 dodatnih lokacija. Prema izvješćima, eksperiment je završio kao potpuni neuspjeh.

U nedavnoj bilješci, analitičar JP Morgana Ken Goldman citirao je zaposlenike McDonald’sa koji su otkrili da je javnost mrzila hamburger.

“Konsenzus predviđa rast od 21 posto za BYND-ov ukupni prihod ove godine, nakon čega slijedi još 25 posto sljedeće godine. Te stope neće biti lako postići, po našem mišljenju, bez McDonald’sa u SAD-u”, izjavio je Goldman.

U srpnju prošle godine grupa znanstvenika također je izrazila “ozbiljnu zabrinutost za sigurnost” u vezi s planom Billa Gatesa da “revolucionira budućnost hrane” uklanjanjem tradicionalnog mesa sa stola i zamjenom s “mesom uzgojenim u laboratoriju”, koje proizvodi uzimanjem matičnih stanica iz žive životinje i uzgajajući ga u biolaboratoriju.

Vezano: EU odobrila korištenje praha kukaca kao hrane

Istim načinom protiv nametanja kukaca

Opet se pokazalo da je sve do ljudi, koji ako nešto ne žele, nema te sile koja će ih prisiliti na suprotno.

Slučaj s industrijom lažnog mesa najbolji je primjer kako se obračunati i s onima koji nam nameću jedenje kukaca i njihovih prerađevina. Za početak, potrebno je izbjegavati sve trgovine koje uopće prihvate prodavati proizvode s prerađenim kukcima i općenito ne kupovati nikakve druge proizvode u toj trgovini.

Na taj način im se može jasno dati do znanja da će prije doći do njihovog bankrota, nego što ćemo prihvatiti staviti ijednog „hrskavog“ cvrčka u usta.

Pokažite otpor!

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Ukupno glasova: 57

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije