Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiFrancuska uvodi biometrijsku zdravstvenu iskaznicu

Francuska uvodi biometrijsku zdravstvenu iskaznicu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Covid potvrda je bila samo prvi korak

Francuski zastupnici odobrili su plan za uvođenje biometrijske zdravstvene iskaznice. Projekt je pokrenut kao dio paketa financijske pomoći za rješavanje krize troškova života.

Francuska ima zdravstvenu iskaznicu koja se zove Carte Vitale, koja omogućuje onima koji su registrirani u zdravstvenom sustavu zemlje da dobiju povrat troškova liječenja. Plaćanje se vrši automatski jer je kartica vezana uz bankovni račun korisnika.

Biometrijski Carte Vitale ima snažnu podršku konzervativnih zakonodavaca i oni su im postavili uvjet za usvajanje paketa financijske pomoći. Pristaše nove Carte Vitale tvrde da će pomoći u borbi protiv prijevara socijalne skrbi.

Objašnjavajući kako bi to funkcioniralo, zastupnik desnog centra Thibault Bazin rekao je da će kartica imati čip koji će sadržavati “fizičke karakteristike osiguranika, poput njihovih otisaka prstiju” kako bi se omogućila provjera identiteta.

Biometrija osigurava da samo vlasnik kartice može koristiti karticu, a čip bi omogućio trenutnu deaktivaciju nakon što se kartica prijavi kao krađa.

Oni koji se protive biometrijskom Carte Vitale, tvrde da će taj proces biti dugotrajan, skup i još jedna prijetnja privatnosti.

Foto naslovnice: reclaimthenet.org

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije