Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiFrancuski „sveobuhvatni plan energetske otriježnjenosti“ nagovještava što i nas čeka

Francuski „sveobuhvatni plan energetske otriježnjenosti“ nagovještava što i nas čeka

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Štednja zbog „glupe“ politike koja podilazi Velikom resetu

Svijet sporta, rada, uprave, trgovine, industrije… Svi su sektori na meti, a francuska vlada u četvrtak predstavlja svoj plan „genijalni plan za energetske otriježnjenosti“, namijenjen pripremi za tešku zimu, bez ruskog plina i s brojnim zaustavljenim nuklearnim reaktorima.

Među desetak planiranih mjera su i zahtjevi za manje grijanja i manje rasvjete, poticanje rada na daljinu, financijski poticaj za zajedničko korištenje automobila, pa čak i ukidanje tople vode u upravama…Sve s ciljem smanjenja potrošnje energije u Francuskoj za 10% u dvije godine, a prvenstveno osiguranja da zemlja preživi zimu bez prekida opskrbe plinom ili strujom.

Kućanstva i poduzeća bit će zamoljeni da smanje svoju potrošnju električne energije tijekom vršnih sati, ujutro i navečer, te troše manje plina tijekom zime, kako bi sačuvali rezerve koje, prema Komisiji za regulaciju energije (CRE), neće biti dovoljne.

“Ovaj plan otrežnjenja je dobrovoljni dugoročni plan koji počinje od temelja i koji je namijenjen da bude nepovratan”, rekla je ministrica Agnès Pannier-Runacher u srijedu pred zastupnicima, te dodala: “Mobilizira prije svega velika poduzeća, velike lokalne vlasti i očito državu, jer napor mora doći prije svega od onih koji imaju najviše sredstava i onih koji imaju najveći utjecaj”.

Na grijanje vode odlazi 10% energije za javne zgrade, pojašnjava Ministarstvo javnih službi, koje mora najaviti i povećanje naknade za rad na daljinu od 15 posto.

U središtu preporuka je i famozno održavanje unutarnje temperature na 19°C, u Energetskom kodeksu od 1978. godine.

Povezano: Slijedi sijanje novog ludila s tv ekrana – uvodi se „Električna prognoza“!

Sa sportske strane, koju je u četvrtak posebno predstavljao Tony Estanguet, iz organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024., planirano je smanjenje grijanja opreme, jedan stupanj manje u bazenima, te umjereno osvjetljenje prije i poslije utakmica.

Što se tiče rasvjete, u četvrtak je u Službenom listu objavljena uredba kojom se generalizira gašenje svjetla u trgovinama i jakih reklama između 1 i 6 ujutro.

Ekološke nevladine organizacije već su unaprijed pozdravile pristup vlade, pozivajući, poput France Nature Environnement (FNE), da se one implementiraju i dalje, nakon zime.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

 1. Je li ovo bio začetak osnivanja planirane europske države, pod kontrolom globalističkog kulta?

  Prekjučer je u Pragu bio održan osnivački skup “Europske političke zajednice” (engleska kratica: EPC).
  Sudjelovali su predstavnici ukupno 44 europske države: 27 država članica EU-a, države takozvanog “zapadnog Balkana”, dakle regije: Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, kofol “neutralne države”: Velika Britanija, Island, Švicarska, Norveška, Lihtenštajn, te još i: Ukrajina, Moldavija, Turska, Azerbejdžan, Armenija, Gruzija. Dakle; sve države Europe osim Rusije i Bjelorusije. Većinu država predstavljali su najviši dužnosnici, kao nova premjerka Liz Truss Veliku Britaniju, kancelar Scholz Njemačku, kao i predsjednik Erdogan Tursku, itd.
  A tu su bili naravno i najviši predstavnici EU-a: predsjednica nelegalne samozvane vlade EU-a, zvane Europska komisija; Ursula von der Leyen, predsjednik Europskog vijeća, Charles Michel, te opunomoćenik EU-a za vanjske poslove, Jose Borrel.

  Inicijativu za ovaj skup pokrenuo je francuski predsjednik Macron. Ciljevi tog skupa, prema službenim saopćenjima, bili su rješavanje problema energetske krize, klime i rata u Ukrajini. Macron je sam istakao, da se on nada da sve države pokažu “znak jedinstva”, protiv Putina.
  Michel je istakao da su ciljevi nove zajednice “više stabilnosti, više sigurnosti, više mira.” Neki zapadni mainstrema mediji već sad kažu, da od EPC-a,. koja je sada još samo inicijativa, u budućnosti treba postati stvarna politička zajednica. Ali i u službenoj pozivnici se to nezire:
  “S obzirom na dramatične posljedice rata u Ukrajini za europske države na mnogim područjima, OSNIVAMO Europsku političku zajednicu, sa ciljem, okupiti zemlje na europskom kontinentu da bi ponudili platformu za političku koordinaciju”- ovo su riječi koje je Michel uputio državnicima sudionicima, na kartama pozivnicama za skup.

  Prag je izabran sa mjesto sastanka, jer je Češka zemlja koja trrenutno predsjedavava sa EU-om. I jer je dan kasnije, održan planirani sastanak zemalja EU-a. Dakle, ovaj sastanak, osnivanje Europske političke zajednice, bio je neka vrsta skupa proširene EU.

  prema najavljenim planovima, novosnovani EPC trebao bi ubuduće održavati svoje skupove svake godine, jednom ili 2 puta. Britanska premjerka Truss, već je izrazila spremnost, da se slijedeći skup održi u velikoj Britaniji.

  Ništa se ne događa slučajno.
  Macron je inicijator ovog skupa. A dobro je poznato da je Macron samo Rotschildova marioneta. Bivši anonimani Rotschildov bankarčić, kojega je globalistički kult, još 2014, na skupu grupe Bilderberg, odabrao za budućeg predsjednika Francuske. Macronov mentor, poznati globalistički aktivist, Jacques Attali, tada je okupljenim mafijašima predstavio do tada malo poznatog mladog političara i bivšeg bankara i rekao; ovo će biti slijedeći predsjednik Francuske. I tako je i bilo 3 godine kasnije. U javnosti malo poznati Macron svjetlosnom brzinom osniva svoj pokret i rastura Marine Le Pen i Nacionalnu frontu na predsjedničkim izborima. U politici se ovakve bajke ne događaju. Osim, kada si marioneta globalističkog kulta kabale, koji ti je unaprijed osigurao pobjedu.

  Sve je na ovom skupu novog EPC-a bilo navodno neformalne prirode, još navodno u fazi savjetovanja.
  Međutim, i onda kasnih 40-ih i ranih 50-ih godina, kada su pod režijom globalističkog kulta i Rockefellera u pozadini, započeli procesi za stvaranje EU-a i tada je još sve bilo neformalno. I taj se prvi, malo kasnije stvoreni savez zvao “zajednica”, kao i ovaj: tada se zvao, Europska ekonomska zajednica. I on je tada bio samo “ekonomski”.
  Ali kada se pogleda i obrazloženje iz tih vremena, zašto se stvarala EEZ(EU), možemo također prepoznati sličnu spiku.

  I tada se se razbacivalio velikim riječima. Ma sukobi i neprijateljstva između država i naroda iz prethodna 2 svjetska rata, te novonastali hladni rat, zato je navodno trebalo stvarati neku zajednicu držav. Koja je, dakle najprije bio ekonomski, gospodarski savez, koji će malo pomalo, postati i politički savez, i konačno, potpisivanjem mastrihtskih ugovora 1992, od EEZ-a nastaje sadašnja EU. Koja je onda u ovih zadnjih 30 godina, postala sve centraliziranija i želi sve više kontrolirarti svako područje života pojedinaca.

  I sada prepoznajemo sličnu spiku, u ovim obrazložnjima zbog kojeg se osniva EPC: sve veći problemi sa energijom, klimom, ratom…koji se navodno mogu rješavati samo zajednički.
  I ovde možemo prepoznati poznatu matricu kulta; problem-reakcija-rješenje. Oni sami stvaraju probleme, krize i ratove, kao što su tada stvorili 2. sv., rat, pa nakon njega hladni rat. Pa onda nude rješenje za probleme, koje su sami stvorili.
  I sada imamo inscenirani rat u Ukrajini i inscenirani novi hladni rat na liniji Rusija-Zapad. I energetsku krizu, inflaciju, nestašice i ostalo, kao namjerno izazvane posljedica tog rata.

  I oni koji su to izazvali, kao što su izazavali i lažnu pandemiju-onda nude rješenje.
  a ono što je neka zajednička osnovna crta u tim “rješenjima”, koju možemo prepoznati od stvaranja EU-a(EEZ-a) prije 65-70 godina, pa kasnije i u hladnom ratu, i kasnije u nastanku “terorizma”, 11.9., itd..itd,, pa sve do plandemije i oružanog rata u Ukrajini i insceniranog novog hladnog rata je: svaki put se kao rješenje nudi nekakvo udruživanje država, zbijanje zajedničkih snaga, zapakovano u celofan dobrobiti i zajedničke suradnje, i pri tomu, svaki put još više smanjivanje suverenosti pojedničnih nacionalnih država, tojest prebacivanjhe dijela suverenosti na tu i tu zajednicu, tu i tu globalističku “međunarodnu” organizaciju, te savki put još više oduzimanje indivudalnih građanskih sloboda svim stanovnicima. I sa plandemijom je bilo slično: kofol udruživanje zajedničkih snaga svih država, naravno pod skutom kulta i njegove ispostave WHO-a.

  https://en.wikipedia.org/wiki/European_Political_Community_(2022)

VEZANO

najnovije