Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad Kanzas podignuo optužnicu protiv Pfizera zbog „cjepiva“ koja bi za tu...

Grad Kanzas podignuo optužnicu protiv Pfizera zbog „cjepiva“ koja bi za tu tvrtku mogla imati razorni učinak

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Velika obmana

Donosimo glavne točke iz pravnog izvješća glavnog državnog odvjetnika Kansas Cityja o slučaju u kojem grad tuži Pfizer za lažno predstavljanje sigurnosti svog cjepiva protiv Covida-19 i kršenje državnog zakona o zaštiti potrošača.

Tužbu je podnio državni odvjetnik Kris Kobach na Okružnom sudu u Kansasu, okrug Thomas. U tužbi se navodi da je proizvođač lijekova obmanuo javnost kada je rekao da ima sigurno i učinkovito cjepivo protiv Covida-19. Pfizer je rekao da će njegovo cjepivo spriječiti prijenos Covid-19, iako je kompanija znala da nikada nije proučavala učinak svog cjepiva na prijenos virusa, navodi se u tužbi.

1. Pfizer obmanuo javnost.

- Advertisement -

– U svibnju 2021. Pfizer je reklamirao za Kanzasu na Facebooku o svojim “cjepivima koja spašavaju život” i svojim “lijekovima”. Na temelju informacija i uvjerenja, Pfizer je nagovarao stanovnike Kanzansa da prime njegovo cjepivo protiv COVID-19 kada je raspravljao o “cjepivima koja spašavaju život” i “lijekovima”. Pfizer je objavio tri različita oglasa između 4. svibnja 2021. i 1. lipnja 2021. koji su ostvarili 165.000 do 190.000 pojavljivanja.

– Pfizer je 11. prosinca 2020. dobio odobrenje za hitnu upotrebu svog cjepiva protiv COVID-19 za starije od 16 godina.

– Pfizer je dobio odobrenje FDA 23. kolovoza 2021. Od 2021. do 2023. Pfizer je dobio odobrenja za hitnu upotrebu za djecu od šest mjeseci do 15 godina.

2. Pfizer je koristio ugovore o povjerljivosti kako bi sakrio kritične podatke koji se odnose na sigurnost i učinkovitost njegovog cjepiva protiv COVID-19.

– Pfizer je zapravo imao pravo veta na komunikacije savezne vlade.

3. Pfizer je koristio svoje ugovore o povjerljivosti s vladom SAD-a i drugima kako bi prikrio, potisnuo i izostavio materijalne činjenice koje se odnose na Pfizerovo cjepivo protiv COVID-19, uključujući sigurnost i učinkovitost cjepiva.

- Advertisement -

4. Pfizer je koristio produženu vremensku traku studije kako bi prikrio kritične podatke – studija je opetovano odgađana.

– Pfizer je planirao omogućiti istraživačima pristup podacima na razini pacijenata i cjelovitim izvješćima o kliničkim studijama 24 mjeseca nakon završetka studije. Protokol C4591001

– Pfizer je procijenio da će studiju dovršiti do 27. siječnja 2023., ali je taj procijenjeni datum pao na veljaču 2024. zbog kasnog cijepljenja jednog sudionika studije (od 44.000 sudionika).

– Pfizerova kontrola podataka omogućila je tvrtki da selektivno objavi rezultate za koje temeljni podaci nisu mogli biti neovisno procijenjeni.

5. Pfizer kaže da će podatke iz ispitivanja cjepiva odobrenih u SAD-u učiniti dostupnima 18 mjeseci nakon datuma završetka primarne studije.

– Prema informacijama i vjerovanju, Pfizer još uvijek nije stavio svoje potpune podatke studije na raspolaganje istraživačima.

- Advertisement -

6. FDA nije odmah stavila na raspolaganje podatke o sigurnosti i učinkovitosti Pfizerovog cjepiva protiv COVID-19.

– FDA je zanijekala ubrzanu obradu zahtjeva PHMPTA-e za FOIA i tvrdila je u parnici da će to trajati 55 godina – do 2076.

– U siječnju 2022. savezni sudac odbio je FDA-inu predloženu proizvodnju od 500 stranica mjesečno i naredio FDA-i da umjesto toga proizvodi 55 000 stranica mjesečno.

Ostale točke pročitajte ovdje.

Provjeri/dailysceptic.org

Foto naslovnice: web screenshot

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije