Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiGrčka dopušta necijepljenom zdravstvenom osoblju povratak na posao

Grčka dopušta necijepljenom zdravstvenom osoblju povratak na posao

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Konačno…

Grčki ministar zdravstva je prošli tjedan najavio kako će nakon sudske presude zemlja vratiti tisuće zdravstvenog osoblja koje se odbilo cijepiti protiv Covid-19 na posao.

Kao i druge zemlje diljem Europe, Grčka je tijekom pandemije donijela pravila koja zahtijevaju potpuno cijepljenje osoblja u bolnicama, liječničkim ordinacijama i staračkim domovima.

Kako izvještava Insajder Paper, taj potez proveden prije godinu dana doveo je do toga da je oko 6500 necijepljenog osoblja izbačeno s posla, a snažno mu se usprotivio glavni sindikat bolničkih radnika.

Vrhovni grčki upravni sud, Državno vijeće, pozvao je na ukidanje mjere prošlog tjedna, nakon žalbe koju je podnio sindikat.

“Presuda će se provesti, iako vam kažem da mislim da je to opasna odluka za javno zdravlje”, rekao je ministar zdravstva Thanos Plevris za Mega TV.

Plevris je rekao da će taj potez vjerojatno biti ukinut od 1. siječnja, ako ne i prije.

Dnevni list Kathimerini prošlog je mjeseca izvijestio da je više od 2000 zdravstvenih radnika još uvijek necijepljeno, uključujući oko 170 liječnika.

Više od 5,3 milijuna „infekcija“ Covidom zabilježeno je u Grčkoj od početka pandemije, prema Ministarstvu zdravstva, s više od 34.000 smrtnih slučajeva pripisanih virusu.

Vezano: PRIJELOMNO! Vrhovni sud New Yorka vratio sve zaposlenike otpuštene zbog necijepljenja na posao, uz obveznu isplatu svih zaostalih plaća

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. najpoznatiji njemački mainstream list Bild Zeitung, je objavio još ljetos, da većina njemačkih bolnica u praksi ustvari ne poštuje i ne kontrolira obavezu cjepljanje za zdravstveno osoblje, i dopušta i necjepljenom osoblju da radi. I da je tada ukupno u bolnicama radilo blizu 200.000 necjepljenog osoblja. Zbog ogromnih problema, zbog nedostatka osoblja u bolnicam i domovima za njegu starih osoba. Jer je bio ogroman val bolovanja osoblja i to velikom većinom cjepljenog osoblja.
    Veeć tada su bolnice i starački domovi zahtjevali od vlade ukidanje te obaveze.
    Koja će za oko 3 tjedna, krajem prosinca biti konačno ukinuta ( to je nedavno službeno potvrđeno iz vlade). Tojest, ta obaveza, kojoj istječe rok 31. prosinca neće više biti produžena.

VEZANO

najnovije