Nedjelja, 5 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeI dalje iz tjedna u tjedan sve lošija statistika cijepljenih u Britaniji

I dalje iz tjedna u tjedan sve lošija statistika cijepljenih u Britaniji

5
(61)

Svi po 3. dozu!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nastavljamo pratiti i analizirati tjedna Izvješća britanske agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva, kad nam već domaći pandan Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) ne želi omogućiti sličan uvid u službenu statistiku na području Hrvatske (zadnje službeno tjedno izvješće je za tjedan 20.-26. prosinca 2021.).

Umjesto da vas zamaramo s opsežnim tekstom, samo ćemo vam prikazati službene tablice praćenih parametara (slučajevi, hospitalizacije, umrli) za najnovije objavljeni tjedan, te grafičku usporedbu s onim prethodnim, a iz čega ćete jasno vidjeti kako se stanje za cijepljene i dalje pogoršava.

Treba napomenuti kako je neznatno smanjen udio cijepljenih u ukupnom broju novih slučajeva (tek 1,65%), ali puno važniji podatak je činjenica da je znatno porastao broj cijepljenih koji su hospitalizirani (10 051) u odnosu na prethodni tjedan (8 566), dok je broj hospitaliziranih necijepljenih ostao gotovo isti (4 738 i 4 752).

Najveća razlika u odnosu na protekli tjedan prikazana je u rubrici umrli, gdje je postotak umrlih koji su bili cijepljeni porastao sa 70,86% na 73,97% od ukupnog broja umrlih ili u konkretnim brojevima, sa 5 009 umrlih na 6 385.

Slučajevi

Hospitalizacije

Smrti

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 61

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije