Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaSamo pozitivaIstinska duhovnost nije za „ljude bez muda“!

Istinska duhovnost nije za „ljude bez muda“!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bez puno filozofije

Najkraći put do istinskog napretka u duhovnosti je da sjedneš sam sa sobom i suočiš se sa svojim najvećim strahom i potom sa svim onim što ne želiš vidjeti kod sebe. Ako imaš takvu hrabrost, ništa ti neće stajati na putu i napredovati ćeš velikom brzinom u svim segmentima života.

Naime, duhovnost nije za kukavice niti za ljude bez muda. Samo najhrabriji se upućuju u to najdublje i najopasnije unutarnje putovanje, jer znaju da je sebe  najteže spoznati i pobijediti.

Zato, ako su vam dosadile silne tehnike, vježbe, afirmacije i sve drugo što radite, a vidite da sve to ne daje napredak, ponavljam – idite “in medias res” (u srž stvari) i očistite svoje najveće mentalne blokade. Strah i neopraštanje su najčešće među njima.

Kad ispitate zašto se nečeg toliko bojite, spoznati ćete još jedno zrnce sebe i bit će vam jasniji vaši postupci.

Tako idući put kad se nađete u istoj ili sličnoj situaciji više nećete osjećati strah nego ćete imati samo razumijevanje, pa čak i samilost prema drugim osobama uključenim u toj situaciji.

A najveća dobrobit oslobađanja od našeg najvećeg straha jest to što ste time direktno podigli svoju duhovnu razinu.

Strah nas najbrže vuče dolje, a razumijevanje i ljubav prema sebi najbrže prema gore!

Izaberite!

Ako vam se ova tvrdnja svidjela, brzo sjedite i zapišite na papir svoj najveći strah. I potom ga ne puštajte dok ga se ne riješite.

Provjeri/Utočište – Sanctuary

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije