Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeItalija prva u Europi uvodi sustav socijalnog kredita

Italija prva u Europi uvodi sustav socijalnog kredita

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Došlo vrijeme za „mokre snove“ globalista

Jesen 2022. godine mogla bi ostati zabilježena kao vrijeme kada se po prvi put na europskom tlu uveo „kineski“ sustav socijalnog kredita, odnosno totalne društvene kontrole.

Da situacija postaje vrlo ozbiljna govore informacije iz Italije, odnosno iz grada Bologne, gdje se nakon ljeta uvodi pilot projekt „Smart Citizen Wallet-a“.

Njeni promotori naglašavaju kako je aplikacija dobrovoljna, a funkcionira na principu nagrađivanja poželjnog ponašanja i penaliziranja onog nepoželjnog. Na primjer, ukoliko ste savjestan građanin koji odvaja svoj kućni otpad, ne vozite vlastiti auto i koristite javni prijevoz dobit ćete nagradne bodove, a koje ćete moći zamijeniti za određene nagrade. Prema riječima Massima Bugana, koji radi na projektu, te nagrade su još uvijek u fazi definiranja.

Dakle, očigledno je došlo vrijeme kada će se građani početi dijeliti na poslušne i one druge. Svatko normalan postavlja pitanje što će biti s onima koji se ne budu uklapali u okvire koji se nameću?

Nadležni pokušavaju smiriti zabrinute ovim pitanjima, odgovorom kako je sudjelovanje u projektu dobrovoljno. Naravno, potrebno je prisjetit se nedavnih vremena kada su neke stvari, poput nošenja maski i cjepiva, iz faze dobrovoljnog vrlo brzo prešle u obvezno.

Trenutak koji je izabran za ovaj „pilot projekt“ je vrlo indikativan. Naime, ne morate biti veliki vizionar da biste vidjeli kako se vrijeme uvođenja sustava socijalnog kredita savršeno uklapa u „prozor“ ekonomske krize i neizvjesne budućnosti zbog rata u Ukrajini. Budite sigurni da će se u jednom trenutku ovaj sustav predstaviti kao idealno rješenje svih problema nastalih uslijed rata. Barem za one poslušne i one u nevolji. No, što je s onima koji to budu odbili? Mislite da će sustav biti zauvijek dobrovoljan? Pa, vrlo teško…pogotovo s obzirom na činjenicu da je čitav niz zemalja pokrenuo probne procese uvođenja digitalnog novčanika, kao što je to Austrija i Velika Britanija, pa i Ukrajina.

U pozadini svega odvija se projekt velikih razmjera, a to je projekt Europske komisije pod nazivom “Europski novčanik digitalnog identiteta”. 

O tome smo već dosta toga napisali, no osnovna je ideja objedinjavanje svih vaših osobnih podataka (zdravstvenih, administrativnih, pravnih, ekonomskih, društvenih…) u vidu jedinstvenog digitalnog ID-a povezanog s vašim „pametnim“ telefonom. Pojednostavljeno, ako ste dobri i poslušni, dobivat ćete mogućnost trošenja vlastitog novca, mogućnost održavanja vlastitog zdravlja, mogućnost sudjelovanja u društvenom životu…mogućnost življenja.

Naravno, sve će ići vrlo polagano kako ljudi ne bi osjetili naglu promjenu i pružali veći otpor. Na primjer, u prvo vrijeme vrijedit će i digitalna i analogna vozačka dozvola, da bi se u jednom trenutku donijela odluka kako vrijedi samo ona digitalna i tako redom…

U sjeni plandemije i rata u Ukrajini, Europska komisija kreće iznimno ambiciozno u projekt “Europskog ID novčanika”, s ciljem da se svakom EU građaninu ponudi ovakva aplikacija do jeseni 2023. godine.

VEZANO

najnovije