Nedjelja, 5 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeIz zoološkog vrta u Torontu tvrde da životinje DOBROVOLJNO primaju covid cjepivo

Iz zoološkog vrta u Torontu tvrde da životinje DOBROVOLJNO primaju covid cjepivo

4.8
(37)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Sumrak pameti

Prvu informaciju o tome da se krenulo s cijepljenjem životinja po zoološkim vrtovima diljem svijeta, objavili smo još prošle godine. Sada ludilo dobiva novu dimenziju…

Službenici zoološkog vrta u Torontu dali su apsurdnu izjavu kojom tvrde da se životinjama “dobrovoljno” ubrizgava cjepivo protiv koronavirusa, implicirajući da životinje iz zoološkog vrta daju informirani pristanak na ovaj postupak.

Izvršni direktor zoološkog vrta Dolf DeJong rekao je za kanadsku novinsku kuću CP24 : “Ovo su dobrovoljna cijepljenja. Životinje odlučuju doći i komunicirati s osobljem za njegu, a zatim im se isporučuje cjepivo. Neke dane žele sudjelovati, a neke ne. Ovo ćemo raditi sve dok se svih 120 životinja ne cijepi.“

Prema DeJongu, životinje u zoološkim vrtovima koje treba cijepiti uključuju primate, lasice, tvorove, tigrove i svinje. “Sretni smo što možemo izvijestiti da tijekom ove pandemije nismo imali nijedan pozitivan slučaj ni kod jedne naše životinje. Mogućnost dodavanja ovog dodatnog sloja zaštite omogućuje nam da nastavimo činiti sve što možemo kako bismo im pružili najvišu razinu zaštite i medicinske skrbi”, rekao je izvršni direktor Zoološkog vrta.

Osoblje zoološkog vrta u Torontu već dugi niz godina radi na “dobrovoljnom treningu“ sa svojim životinjama, što je osiguralo da cijepljenje životinja protiv COVID-19 “rezultira minimalnim stresom i narušavanjem rutine životinja”.

Zoološki vrt koristio je cjepiva protiv COVID-19 koje je razvila i donirala tvrtka Zoetis, ranije poznata kao Pfizer Animal Health. Nije poznato je li Zoetisovo cjepivo protiv COVID-19 bazirano na Pfizerovom BNT162b2 mRNA cjepivu. Ipak, u priopćenju zoološkog vrta u Torontu ponavlja se da Zoetis “nije primio nikakve značajne izvještaje o štetnim događajima na životinjama od veterinara zoološkog vrta” nakon cijepljenja.

I dok životinje u zoološkom vrtu u Torontu mogu „odlučiti“ cijepiti se ili ne, ljudski radnici u glavnom gradu kanadske pokrajine Ontario nemaju istu privilegiju. U obavijesti koju je izdala gradska vlada Toronta navodi se da zaposlenici, volonteri i studenti koji rade za grad moraju biti u potpunosti cijepljeni protiv COVID-19.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Ukupno glasova: 37

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije