Srijeda, 27 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiIzrael ponovo uvodi korona pravila

Izrael ponovo uvodi korona pravila

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ide li sve ispočetka?

Prije tri godine Izrael je bio jedna od prvih zemalja koja je uvela karantenu zbog „korona virusa“, a sada ponovo pooštrava pravila.

Kako donosi bild.de, izraelsko ministarstvo zdravlja naložilo je bolnicama da počnu ponovo raditi, dokazano lažne, PCR testove svim pacijentima na internim odjelima, pravdajući tu odluku navodnim „povećanjem smrtnosti od korone kao posljedicom nove varijante koja je otpornija na cjepiva“.

Riječ je o varijanti BA.2.86 koja je navodno otkrivena 24. srpnja u Danskoj, iako prema bild.de, „još nije dokazano da varijanta zapravo dovodi do ozbiljnijih bolesti ili više smrti“.

U daljnjem tekstu članka kaže se kako je i u Njemačkoj se sve više poziva na ponovno uvođenje mjera zaštite od korone u zdravstveni sustav. Primjerice, „zeleni“ političar Janosch Dahmen (41) pozvao je na ponovno nošenje maski u bolnicama i ustanovama za njegu, jer je „sve više naznaka da bi u nadolazećoj jesensko-zimskoj sezoni opterećenje u zdravstvenom sustavu zbog akutnih respiratornih infekcija moglo ponovno značajno porasti”.

I u hrvatskom mainstream medijskom prostoru počinju se polako pojavljivati vijesti o koroni…

Da se situacija ipak razvija malo drukčije nego prije tri godine govori dio teksta članka kojim se prenosi mišljenje virologa Hendrik Streeck (46, Sveučilišna bolnica Bonn), a koji je upozorio na namjerno izazivanje straha: “I s Coronom se možemo nositi na isti način na koji smo se nosili sa zaraznim bolestima prije pandemije.”

Naime, Streeck preporuča ponovno cijepljenje starijih osoba i onih koji su ranije bili bolesni: “Tko se osjeća bolesno neka ostane kod kuće i ne ide na posao. To nije mjera, to je samo razumno.”

A upitan za mišljenje o maskama, rekao je: “Opći zahtjev za maskom nema smisla. Svatko tko je zabrinut zbog infekcije ili se osjeća bolesno može sam odlučiti želi li nositi masku u ovoj situaciji”.

Izgleda da će ponovo biti zanimljivo, pogotovo za “ovčice” željne uboda…

Provjeri/bild.de

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije