Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaEkonomijaJe li Plenkovićevo uvođenje eura jednako Pavelićevoj predaji Dalmacije? Možemo li zaštiti...

Je li Plenkovićevo uvođenje eura jednako Pavelićevoj predaji Dalmacije? Možemo li zaštiti hrvatsku kunu i zašto je to naša obaveza?

Ovih dana „kotač zamašnjak“ priče o uvođenju eura u hrvatski ekonomski sustav se znatno ubrzava, o čemu svjedoče gotovo svakodnevni izvještaji main stream „mašinerije“, koja bjesomučno prenosi sve izjave premijera, ministara, guvernera narodne banke, a vezano za ovu tematiku.

Čitajući naslove ovih plaćeničkih izvještaja čovjek stječe dojam kako je to zapravo već gotova stvar i da Hrvatska naprosto mora uvesti euro jer druge opcije nema. No, istina je, kako smo to već i navikli upravo dijametralno suprotna.

Da hrvatska kuna predstavlja još samo simbol slobode, jer pravu financijsku slobodu Hrvatska je izgubila u trenutku kada je izglasan zakon po kojem država ne može štampati vlastiti novac, pisali smo u članku „Što nam donosi digitalizacija novca i bezgotovinski svijet“. No, to nije ništa u usporedbi s ovim nasilnim pokušajem guranja Hrvatske u eurozonu, a što će doslovno značiti i zadnji udarac suverenitetu države, kojeg hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić uspoređuje s Pavelićevom predaje Dalmacije.

“Prijedlogom izvješća pozdravlja se ulazak R. Hrvatske u eurozonu. Glavna industrija Republike Hrvatske postala je slanje novca hrvatskih radnika i iseljenika iz inozemstva. Na to je svedena nekoć izuzetno razvijena industrijska država istočne Europe. Uvođenje eura i predaja monetarnog suvereniteta bez održavanja referenduma i utvrđivanja volje građana može se usporediti samo s Pavelićevom predajom suvereniteta nad Dalmacijom Talijanima. Slijedom činjenice da oko 3.2 milijuna hrvatskih iseljenika danas živi i radi u inozemstvu, dok u Hrvatskoj trenutno živi samo 3.8 milijuna stanovnika, gotovo cijela jedna Hrvatska živi izvan Hrvatske, možemo se onda odreći i hrvatskog jezika jer će to biti praktičnije”, kazao je Kolakušić u EU parlamentu (pogledajte video).

Izvor: YouTube (Mislav Kolakušić, nezavisni zastupnik u EP)

Kolakušić je možda prestrog u svojoj ocijeni, ali zasigurno nije daleko od istine oko pitanja predaje ekonomskog suvereniteta države u tuđinske ruke. Premijer Plenković bi morao biti svjestan da bi se oko ovako važnog pitanja morala utvrditi volja građana putem referenduma.

Ono što obični čovjek u ovakvoj situaciji može napraviti je podržati inicijativu koja se zalaže da se provede ispitivanje javnog mišljenja građana putem referenduma „Zaštitimo Hrvatsku Kunu“ i pripremiti se na skoro prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma.

To je naša dužnost prema budućim generacijama!

1 KOMENTAR

  1. Dakako da je izdaja Hrvatske. Moneta je jedan od potvrda suvereniteta, kao i zastava,grb i Hrvatski jezik. Ali EU su tadnjih 20 tak godina preuzeli globalisti tj Sorosevi cionisti i sve rade na da bi unistili suverenist svake drzave, sve monolitne vjere, obitelj a pocinje se od vjere. Zasto sve Presse konferencije EU birokrati odrzavaju na Engleskom jeziku a Engleska je izasla iz EU? Plenkovic je njihov clano sve radi po naredenju iz EU. Sta radi Alexandar Soros kod Plenkovica u Vladinim uredima? A bio je i neovisni mediji su to kratko objavili. A vise se ne moze naci ta informacija.

VEZANO

najnovije