Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiJedan od glavnih operativaca plandemije, Dr. Anthony Fauci, odlazi iz državne službe

Jedan od glavnih operativaca plandemije, Dr. Anthony Fauci, odlazi iz državne službe

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U znak zahvale za dobro odrađen posao?

Dr. Anthony Fauci (81), ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena, krajem godine odlazi s dužnosti.

Iako vijest nije baš iznenađujuća, Fauci je ranije nagovijestio da će ostati na toj funkciji tijekom Bidenovog predsjedničkog mandata. Sredinom kolovoza je objavio da napušta državnu službu, ali da „ne ide u mirovinu, već će u potragu za drugim ciljevima u karijeri“ (?).

“Nakon više od 50 godina državne službe, planiram nastaviti sa sljedećom fazom svoje karijere dok još uvijek imam toliko energije i strasti za svoje područje“, rekao je Fauci, te dodao: “Želim upotrijebiti ono što sam naučio kao direktor NIAID-a da nastavim unapređivati ​​znanost i javno zdravlje te da inspiriram i mentoriram sljedeću generaciju znanstvenih vođa dok pomažu pripremiti svijet da se suoči s budućim prijetnjama zaraznih bolesti.”

Fauci je više od pola stoljeća obnašao razne javne dužnosti, savjetujući svakog američkog predsjednika, još od Ronalda Reagana.

Biden je reagirao na vijest hvaleći Faucija kao “predanog javnog službenika” i “čvrstu ruku” koji utjelovljuje “mudrost i uvid brušen desetljećima na čelu nekih od naših najopasnijih i najizazovnijih javnozdravstvenih kriza”.

“Zbog brojnih doprinosa dr. Faucija javnom zdravstvu, životi ovdje u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta su spašeni”, rekao je Biden, te dodao: “Sjedinjene Američke Države su jače, otpornije i zdravije zahvaljujući njemu.”

Vijest o odlasku Faucija dolazi u trenutku kada se njegova uloga u odgovoru američke vlade na pandemiju COVID-19 žestoko ispituje, baš kao i je li njegova agencija bila angažirana u istraživanju povećanja funkcije (eng. gain of function).

Ranije ovog mjeseca, senator Rand Paul održao je saslušanje o istraživanju povećanja funkcije, pri čemu je Paul opetovano optužio Faucija i američku vladu da sudjeluju u financiranju rizičnih bioloških istraživanja.

Kao odgovor na Faucijevo umirovljenje, senator Paul je rekao da to neće omesti njegove istražne napore: “Faucijeva ostavka neće spriječiti potpunu istragu o podrijetlu pandemije. Od njega će biti zatraženo da pod prisegom svjedoči o svim raspravama u kojima je sudjelovao u vezi s curenjem podataka iz laboratorija.”

Pogledajte video u kojem senator Rand Paul pita dr. Fauicija je li primio novac od ljudi koji izrađuju cjepiva:

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije