Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiKaos na vidiku: Ovogodišnja žetva u Njemačkoj mogla bi biti prepolovljena

Kaos na vidiku: Ovogodišnja žetva u Njemačkoj mogla bi biti prepolovljena

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bez struje, grijanja, hrane…

U dijelovima Njemačke uvjeti suše su toliki da poljoprivrednici očekuju da će izgubiti polovinu svih svojih usjeva na jesen.

Njemačka pokrajina Baden-Württemberg posebno je teško pogođena, ne samo zbog nedostatka kiše, već i zbog nedostatka energije i gnojiva, za što je, naravno, kriv Vladimir Putin. Za sušu su krive klimatske promjene, a ne geoinženjering kojim se utječe na promjenu mikroklimatskih uvjeta.

Do jeseni bi više od 50 posto njemačkih usjeva kukuruza (kukuruza), šećerne repe, krumpira i soje moglo propasti, što bi bilo pogubno za Njemačku, ali i za zemlje koje ovise o njenom izvozu.

“Ako u bliskoj budućnosti ne bude obilnih padalina, očekujemo značajne gubitke žetve do 50 posto za gotovo sve usjeve”, kaže predsjednik državnog farmera Joachim Rukwied.

Ne trpe samo ratari, nego i stočari. U normalnim uvjetima, stoka diljem Njemačke pasla bi travu u ovo doba godine, ali zbog suše trava posvuda umire.

Kao rezultat toga, farmeri moraju hraniti svoju stoku žitaricama koje su namijenjene za zimsku hranu, iscrpljujući ionako oskudne zalihe zbog tekućih problema u opskrbnom lancu.

Budući da mnoge žitarice za stočnu hranu na koje se Njemačka oslanja dolaze iz Ukrajine ili Rusije, rat i sankcije Zapada protiv Rusije sve više otežavaju Njemačkoj i drugim europskim zemljama nabavu onoga što im je potrebno.

Dodatni problem je i inflacija koja „guši“ poljoprivrednike u nabavi gnojiva koje postaje sve skuplje, a budući da je velik dio Europe postao “zelen”, više nema mogućnosti za proizvodnju vlastite energije ili vlastitih gnojiva. Ove krajnje glupe zelene politike uništit će Njemačku i sve ostale koji su je slijedili.

Nijemci i ostali građani Europske unije sve više počinju uviđati u čemu je problem, dok se njihove vlade sve teže nose s teškim nagovještajima onoga što dolazi, a za što su same krive. Dok zima stigne, možda više neće biti ni struje, ni grijanja, a na kraju ni hrane…kako za domaći narod, tako ni za migrante i izbjeglice.

Ovo će sigurno rezultirati širokim građanskim nemirima, jer njemački narod je shvatio da su ga njihovi političari izdali i prodali. A znaju to i oni, inače se ne bi ovako pripremali…

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije