Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiKennedy podržao Đokovića i pozvao na akciju da mu se dozvoli igranje...

Kennedy podržao Đokovića i pozvao na akciju da mu se dozvoli igranje na US Openu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Stop medicinskoj diskriminaciji

Trakavica oko igranja/neigranja teniskog asa Novaka Đokovića na posljednjem ovogodišnjem grand slam turniru se nastavlja, ali pritisak na američke vlasti koje ne dozvoljavaju necijepljenima ulazak u državu sve više raste.

US Open se održava od 29. kolovoza do 11. rujna, pa vremena ostaje sve manje za konačnu odluku američkih vlasti, s obzirom da Novaku ne pada na pamet da promijeni svoju čvrstu odluku da se ne cijepi.

Zbog toga su se mnoge poznate osobe, sportaši, političari i liječnici, angažirali u podršci Đokoviću, a neki su čak i pisali direktno američkom predsjedniku Joe Bidenu da mu dozvoli ulazak u zemlju kako bi mogao nastupati na turniru.

Posljednja u nizu stigla je podrška i od Roberta F. Kennedy Jr., potomka bivšeg američkog predsjednika Johna Kennedya. On je na svom twitter profilu, kojeg prati preko 437.000 ljudi, pozvao ljude na akciju koja bi pomogla Novaku Đokoviću da zaigra na US Openu.

Tweet pod naslovom „PODUZMI AKCIJU: Reci Bidenovoj administraciji da dopusti Đokoviću igranje na US Openu“, sadrži poveznicu na peticiju u kojoj se traži isto.

Peticija sadrži tekst poruke u kojoj se ukratko objašnjava kako je došlo do svega ovoga, a između ostalog stoji:

„Đoković je izjavio da se neće cijepiti od COVID-a i da je spreman žrtvovati natjecanja i naslove kako bi sačuvao svoje zdravlje i tjelesnu autonomiju. Zašto je podvrgnut prisili?

Njegova zabrinutost je opravdana. Veza između cjepiva protiv COVID-a i miokarditisa dobro je dokumentirana. Sportaši su kolabirali i patili od srčanih problema u rekordnom broju. Također je imao COVID u prosincu i vjerojatno ima prirodni imunitet. Druge sportske organizacije, uključujući NCAA, sada priznaju imunitet koji daje prethodna infekcija i uključile su ga u svoje politike. Đoković nije ništa veća prijetnja javnom zdravlju od svojih cijepljenih vršnjaka. Na kojoj osnovi zahtijevamo da on nadjača svoje vrijednosti i svoje pravo na korištenje informiranog pristanka?“

Novak je zbog svog stava o slobodi izbora već propustio Australian Open ove godine, a kasnije i Masters turnire u Miamiu i Indian Walesu. Iako je uvršten na listu sudionika ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD-a, koju je objavila Teniska udruga SAD-a (USTA), ukoliko se pravila za ulazak necijepljenih stranaca u Ameriku (dvostruko cijepljenje) ne promijene Novak neće putovati, pošto je već poznato da neće dobiti medicinsko izuzeće.

Foto naslovnice: twitter Robert F. Kennedy Jr.

Provjeri/Nulta tačka/childrenhealthdefense.org

VEZANO

najnovije