Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeKineski super dronovi u čoporima mogu hvatati ljude

Kineski super dronovi u čoporima mogu hvatati ljude

5
(23)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Black mirror…

Internetom kruže zastrašujuće snimke koje prikazuju kineske super dronove kako u čoporima love ljude. Ovakav razvoj tehnologije zaista izaziva strah, jer bi ovi dronovi uskoro mogli biti zlouporabljeni od strane sve tehnokratskijih režima, pa čak i za neutralizaciju onih koji se ne žele podvrgnuti sistemu.

Tim sa Sveučilišta Zhejiang u Kini objavio je nevjerojatne snimke 10 laganih dronova snimljenih kako se brzo kreću između šumskih stabala u potrazi za “lovinom”. Impresivni dio hardvera pokreće algoritam, crtajući okolinu u stvarnom vremenu, što znači da može u trenu prilagoditi svoju putanju leta, navodi The Telegraph.

Prema riječima stručnjaka, ovi visokotehnološki dronovi ažuriraju se svakih nekoliko milisekundi što znači da mogu izbjeći sudare s drugim objektima i brzo se pregrupirati s drugima kako bi letjeli sa super učinkovitošću. A budući da im nije potreban GPS signal, lako se mogu rasporediti u područjima s slabom satelitskom pokrivenošću.

Stručnjaci kažu da će ova tehnologija znatno olakšati istraživanje udaljenih divljih životinja ili lov na preživjele u zonama katastrofe. No, ono što kopka je zašto posada sa Sveučilišta Zhejiang isprobava ove dronove u “lovu” na čovjeka koji se probija kroz šumu? Prema videu ovi botovi zadržavaju izniman „fokus“ čak i kada se čovjek sakrije.

Totalna jeza…jer ono što smo do prije par godina gledali u filmovima i serijama, danas postaje zastrašujuća stvarnost.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 23

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije