Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaEkonomijaKlimatska agenda: Na tisuće britanskih tvrtki moglo bi biti zatvoreno

Klimatska agenda: Na tisuće britanskih tvrtki moglo bi biti zatvoreno

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Veliki reset

Ekonomsko uništenje sasvim je realan i gotovo siguran ishod nestašice energije, koja se sve više i više gura u naše živote i mogao bi biti posljednji čavao u lijes nakon ekonomske destrukcije uslijed Covida-19 u periodu od 2020. do 2022. godine.

Dok Svjetski ekonomski forum nastavlja trabunjati o prednostima Velikog reseta i ponovne izgradnje nabolje, nikoga od ovih tehnokrata ne zabrinjava činjenica da će milijuni umrijeti u tom procesu.

Prema upozorenjima najveće britanske poslovne grupe – Konfederacija britanske industrije (CBI), vlada Ujedinjenog Kraljevstva mora odlučno djelovati kako bi pomogla tvrtkama s velikim računima za energiju ove zime jer bi tisuće kompanija moglo propasti bez daljnje potpore.

CBI je pozvao vladu da zamrzne poslovne stope na još godinu dana i poduzme brze i ciljane mjere kako bi spriječila propast inače održivih tvrtki, te da usmjeri potporu na kućanstva i tvrtke kojima je pomoć najpotrebnija.

Pozvao je na dodatni novac kako bi došao do kućanstava kroz trenutnu shemu podrške računima za energiju.

“Iako je pomoć potrošačima u nevolji i dalje prioritet broj jedan, ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da su mnoga održiva poduzeća pod pritiskom i lako bi mogla pasti u nevolju ako ne poduzme ništa”, rekao je Matthew Fell, CBI-jev glavni direktor, te dodao: “Tvrtke ne traže milostinju. Ali im treba jesen da bude trenutak kada će se vlada uhvatiti u koštac s krizom troškova energije. Odlučna akcija sada dat će tvrtkama prostor za protok novca i spriječiti da kratkoročna kriza postane dugoročna kriza.”

I dok trećina poduzeća očekuje porast računa za energiju od više od 30%, prema procjenama bi isti postotak firmi mogao biti ugašen, a sve zbog suludog zahtjeva za prijelaz na „neto nulu“ tzv. „zelene“ agende.

CBI je također pozvao vladu da tvrtkama i samozaposlenim osobama da više vremena za plaćanje svojih poreznih računa i omogući lakši pristup zajmovima u stilu „pandemije“ kako bi ojačali svoje financije.

Sve ovo se događa zato što Ujedinjeno Kraljevstvo i čitava Europska unija uporno i dalje inzistira na „zelenoj“ energiji, iako je potpuno jasno da na taj način pojedince i poduzeća, pa samim tim i državu uvlače u duboku ekonomsku krizu.

Umjesto da traže financijsku pomoć vlade, bilo bi bolje da zatraže promjenu regulative i vraćanje na klasične izvore energije, dok „zelena“ energija ne stasa i ne bude mogla osigurati barem jednak nivo energije. Ali naravno, nismo naivni, sve ovo je zapravo i bio plan otpočetka…

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije