Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiKolika je poljoprivredna šteta u Floridi uslijed geoinženjerski manipuliranog uragana Ian

Kolika je poljoprivredna šteta u Floridi uslijed geoinženjerski manipuliranog uragana Ian

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Umjetno potaknuta katastrofa

Štete od uragana Ian još se procjenjuju, ali preliminarne procjene govore da je uragan prouzročio gubitak poljoprivredne industrije Floride do 1,56 milijardi dolara

Uragan je uništio oko pet milijuna jutara poljoprivrednog zemljišta, od čega je 60% bilo ispaša za stoku. Dodatnih 500.000 hektara je bilo pogođeno, ali nije uništeno. 

Florida proizvede oko 8 milijardi dolara poljoprivrednih proizvoda godišnje, tako da je ovo značajan udarac za industriju.

Sunshine State je već proživljavao poteškoće prije uragana Ian, a neke procjene govore da će industrija ove godine pasti za trećinu zbog temperatura i bolesti.

“Utjecaj na pogođene proizvode u Floridi ne može se podcijeniti, posebno drastična šteta na citrusima u Floridi, industriji koja se već suočava sa značajnim izazovima”, izjavila je državna povjerenica za poljoprivredu Nikki Fried.

Očekuje se da će samo sok od naranče uzrokovati gubitak od 304 milijuna dolara. Američko ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da je proizvodnja naranči već pala za 32% u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja najmanju žetvu u osam desetljeća.

Do 393 milijuna dolara moglo bi biti izgubljeno zbog uništenih usjeva povrća, dok bi hortikulturni usjevi mogli doživjeti pad od 297 milijuna dolara. Očekuje se pad goveda za više od 220 milijuna dolara.

Prava šteta ne može se procijeniti dok se polja ne osuše. Nijedna od ovih brojki ne računa inflaciju. 

Zašto se ovdje ne može govoriti o potpuno prirodnoj katastrofi, pročitajte ovdje.

Sve ovo uklapa se u globalističku agendu izazivanja nestašice hrane i uništavanja postojećih ekonomskih sustava.

Vezano: Detaljne slike iz zraka pokazuju tehnologiju manipulacije vremenom na primjeru uragana Iana

Provjeri/armstrongeconomics.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije