Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaNajnovijeKrv nerođenih krava koristi se za meso uzgojeno u laboratoriju

Krv nerođenih krava koristi se za meso uzgojeno u laboratoriju

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Etika…

Svjedoci ste kako se sve više promovira meso uzgojeno u laboratoriju kao „etično“ rješenje za probleme opskrbe hranom s kojima se svijet suočava. Međutim, meso uzgojeno u laboratoriju krije krvavu tajnu: koristi se krv nerođenih krava .

Upotreba fetalnog goveđeg seruma dobivenog iz “krvi nerođenih fetusa krava” najvjerojatnije bi moglo dovesti do „nove ere” mesa bez životinja. No pridjev „etično“ vrlo brzo iščezava iz riječi rješenje kada se zna da ovaj proces uključuje izvlačenje kravljih fetusa nakon klanja majki iz njihovih utroba.

Krvni serum krava iznimno je skup, s minimalnom cijenom 1000 dolara po litri, a postoji i dodatni problem jer se ovakav proizvod ne može plasirati u prodaju kao proizvod s oznakom “bez klanja” ili kao veganski.

Stoga, problem zamjene mesa s proizvodima iz krvnog seruma znači da meso uzgojeno u laboratoriju vjerojatno nikada neće biti ekonomično, iako se sve više tvrtki diljem svijeta odlučuje na ovakav korak. Ostaje pitanje što se kupcima nudi unutar tih proizvoda i zašto se sve to radi i potencira?

Globalistička elita promovira meso uzgojeno u laboratoriju kao „održivu“ zamjenu za proteine ​​pod firmom „etike“, odnosno kao meso koje ne zahtijeva klanje životinja. Među njima je i osnivač Microsofta Bill Gates, koji je jedan od prvih ulagača u tvrtku za umjetnu govedinu Beyond Meat.

Još u veljači 2021. Gates je pozvao na usvajanje korištenja uzgojenog mesa umjesto pravog i izrazio razočaranje zbog pravnih okvira koji zahtijevaju da sve alternative mesa nose oznaku „imitacija“, a ne oznaka „govedine“.

Stavimo po strani sve rasprave o tome je li baš za svakoga dobro jesti meso, ali ako je vaš životni odabir mesna prehrana, nastojte tada da to što jedete zaista i bude pravo meso. Meso domaćih životinja uzgojeno na domaćim farmama nema alternativu u „zamjenskim preparatima“ iz laboratorija. To se ionako ne odnosi samo na meso, već i na svu ostalu hranu: voće, povrće, sjemenke…

VEZANO

najnovije