Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiMađarska se sprema procesuirati Georgea Sorosa za zločine holokausta

Mađarska se sprema procesuirati Georgea Sorosa za zločine holokausta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nacist?

Mađarski tužitelji pripremaju optužnicu protiv 92-godišnjeg mađarsko-američkog financijera Georgea Sorosa za pomaganje i podržavanje ubojstava tisuća Mađara tijekom nacističke okupacije tijekom Drugog svjetskog rata.

Soros bi trebao biti optužen za “svjesno i namjerno” pomaganje i podržavanje ubojstava židovskih Mađara u Budimpešti od rujna 1942. do siječnja 1943., prema izvoru u uredu tužitelja u Budimpešti, u Mađarskoj.

Administracija premijera Viktora Orbana tražila je pravdu za povijesne zločine koje su počinili mađarski nacistički suradnici, a pretpostavlja se da je Soros desetljećima koristio svoje goleme resurse kako bi se “sakrio naočigled”.

Premijer Orban već desetljećima upozorava na Sorosev korozivni utjecaj na društvo. “Europa ne smije podleći Sorosevoj mreži”, napisao je nedavno Orbán.

Soros je rođen u židovskoj obitelji u Mađarskoj 1930. godine, a preživio je holokaust surađujući s nacistima. Izrazio je potpuni nedostatak kajanja za svoje postupke, rekavši za 60 Minutes 1988. da bi, da on to nije učinio, netko drugi ionako učinio.

Nakon što je procurila ova vijest o predstojećim optužbama, Soros je nestao i nije viđen od 5. ožujka. Očekivalo se da će prisustvovati konferenciji o svom nedavnom radu na afričkom obrazovanju, ali nije se nije pojavio.

Tužiteljstvo smatra Sorosa sposobnim za suđenje unatoč njegovoj poodmakloj dobi, priopćilo je tužiteljstvo, no slučaj će biti na čekanju dok on ne bude uhićen.

Soros je 1993. godine osnovao Zakladu Otvoreno društvo kako bi pomogao u promicanju „vrijednosti“ krajnje ljevice i otvorenih granica diljem svijeta. Laura Silber, glasnogovornica zaklade, rekla je za USA TODAY da je tvrdnja da je Soros pomagao i podržavao naciste “100%-tna lažna”.

Američki provjerivači činjenica redovito su branili Sorosa od tvrdnji da je bio nacist tijekom svojih tinejdžerskih godina. Međutim, te iste provjerivače činjenica djelomično ili u cijelosti financira upravo Soros, pa je svaka ozbiljna rasprava o tome neumjesna.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

2 KOMENTARI

 1. clanak od prije nekoliko godina, sa drugog portala, a oni su prenjeli vjerovatno sa nekog americkog portala
  …………………………………………………..

  Sve što je potrebno za trijumf zla jest da dobri ljudi ne čine ništa

  Američki konzervativni politički komentator Glen Beck već dugo vriemena skuplja materijal kako bi ukazao na sve veze koje George Soroš ima u Americi i svijetu i što su njegovi ciljevi.

  Poznati američki novinar Steve Kroft napisao je ovaj članak u kojem iznosi podatke o uzponu Baraka Obame i njegovome ponašanju u vođenju države s mnogim članovima Kongresa, (naročito tzv. liberalnim demokratima i izboru Nancy Pelosi za manjinskog lidera u Kongresu).

  Steve Kroft (rođen 22. kolovoza 1945.) je američki novinar i dugogodišnji korespodent za informativni televizijski program “60 Minutes”. Za svoje iztraživačko izvještavanje dobio je mnoga priznanja, uključivši tri Peabody i devet Emmy nagrada, jedna od kojih je za doživotno postignuće (Emmy for Lifetime Achievement).

  Ako vam je bilo čudno odkuda je Obama odjednom došao i kako je brzo iz tmine došao za predsjednika ili zašto su mediji tako “selektivni” u onome što nam je o njemu rečeno, evo tko ga je najvjerojatnije postavio na to mjesto, tko je za sve to odgovoran i tko je kontrolirao svaki Obamin korak.

  Tko je Obama? Obama je bio marioneta i evo obrazloženja o čovjeku, ili demonu, koji povlači sve konce. Nije slučajno da je Obama bio kadar manipulirati svietom. “U poviesti, ništa se ne događa slučajno. Ako se nešto dogodilo onda se možete kladiti da ga je netko planirao,” rekao je Franklin D. Roosevelt.

  Tko je George Soroš koji je u dva dana srušio svjetsko tržište? Evo što je odkrilo iztraživanje gospodina Steva Krofta.

  “Glavna prepreka stabilnom i pravednom svjetskom poredku su sjedinjene Američke Države.” Izjavio je George Soroš.

  Soroš je zlobno biće….On je protiv Boga, protiv obitelji, protiv Amerike i protiv svega što je dobro. On je ubijao i orobljavao svoj vlastiti židovski narod. Ono što imamo u Sorošu je – multi mlijarder ateist s izkrivljenim moralnim vrijednostima i sociopat s nedostakom savjesti.

  On sebe smatra elitnim filozofom svjetske klase, mrzi američki način života i toliko voli socijalni imženjering i razbijanje ljudskog društva.

  György Schwartz, u svijetu poznat kao George Soroš, rođen je 12. kolovoza 1930. u Mađarskoj. Njegov otac Tivadar bio je gorljivi praktičar Esperanto jezika, koji je izmišljen 1887., u namjeri da to bude prvi globalni jezik oslobođen svakoga nacinalnoga identiteta. Schwartzi, koji su bili tzv. sekularni Židovi, promijenili su 1930ih prezime u Soroš, kako bi se tobože lakše asimilirali u “gentile”. (Za Židove gentile je ono što je za Arape kafir – nevjernik, nap. a.).

  Kad je Hitlerov sliedbenik Adolf Eichmann došao u Mađarsku da nadgleda umorstva Židova te zemlje George Soroš se priključio čovjeku čiji posao je bio konfiskacija židovskoga vlastništva.

  Soroš je 1944tu godinu nazvao najboljom godinom njegova života. Te godine u Mađarskoj je likvidirano blizu pol milijuna ljudskih bića, Soroševih sunarodnjaka Židova nu on ne pokazuje nikakva znaka da je to imalo utjecaja na njegov uzhit, ni tada ni kasnije.

  Za vrijeme interviewa sa Stevom Kraftom na programu “60 Minutes” Sorošu je postavljeno i pitanje o toj njegovoj “najboljoj godini”:

  KROFT: Moje razumijevanje je da ste vi išli van s tim vašim zaštitnikom koji se zakleo da ste vi njegovo posvojeno kumče.

  SOROŠ: Da, da.

  KROFT: Išli van, zapravo i pomagali u konfiskaciji vlastništva vaših sunarodnjaka Židova, prijatelja i susjeda.

  SOROŠ: Da. To je točno. Da.

  KROFT: Mislim, to zvuči kao doživljaj koji bi mnoge ljude na puno, puno godina poslao na psihijatarski divan. Je li to bilo teško?

  SOROŠ: Ne, uopće ne. Uopće ne, ja sam (u tome) radije uživao.

  KROFT: Nema osjećaja krivnje?

  SOROŠ: Ne, jedino osjećaj absolutne moći!

  Joshua Muravchik, profesor na Institute of World Politics u DC (District of Columbia), u njegovome članku opisuje kako je Soroš priznao da je sa sobom nosio neke “snažne mesijanske fantazije iz djetinjstva, koje sam osjećao da moram obuzdati, inače bi me mogle dovesti u nevolju.”

  Bilo kako bilo poslie 2. svj. rata Soroš se u Londonu upisao u Ekonomsku školu gdje je došao pod utjecaj jednoga svoga profesora ateista Karla Poppera.

  Popper je ostao Sorošev mentor sve do njegove smrti 1994. godine. Dva najutjecajnija Popperova nauka bili su tzv. Otvoreno družtvo (Open society) i falibilizam – teza da nikakvo vjerovanje, teorija, pogled, teza itd. nikada ne mogu biti podpuno racionalno poduprti ili opravdani. Što bi značilo da bi sva znanost u glavnom mogla biti pogrešna.

  “Otvoreno društvo” bi se trebalo temeljiti na analizi i procjeni (“test and evaluation”) socialnog inženjeringa. “Poslie 2. svj. rata većina Zapadnih demokracija sliedile su Popperov savjet o socijalnom inženjeringu i demokratskoj socijalnoj reformi i to ih je dovelo u ovu golemu kaljužu,” napisao je pok. profesor Roy Childs.

  Soroš se 1956. preselio u New York gdje je počeo raditi i zgrtati gomile novca za svoje bogatstvo na Wall Street burzi. On se specializirao u mešetarenju tzv. “hedge fondovima” i u špekulaciji novcem, u čemu je bio absolutno bezskrupulozan i amoralan i kao takav brzo postigao golemo bogatstvo. Do 1980. on je već bio daleko na putu do globalne kuće moći koja je on danas.

  Šoroš je 1994. kokodakao u Magazinu “The New Republic” da se bivši Sovjetski imperij sada zove Sorošev imperij. “Russia-gate” skandal, koji je 1999. prouzročio Soroš, a koji je skoro doveo do kolapsa ruske ekonomije, šef američkoga Odbora za bankarstvo (House Banking Committee) kongresman Jim Leach nazvao je “jednom od najvećih socijalnih pljački u poviesti čovječanstva”. Uistinu “Sorošev imperij”.

  Soroš je 1997. skoro uništio ekonomije Tailanda i Malezije.

  Francuski sud ga osudio za zločin ‘insider tradinga’, za što je Soroš morao platiti kaznu od 2,9 milijuna dolara. Mađarska ga je nedavno osudila za ilegalnu tržišnu manipulaciju s 2,2 milijuna dolara globe. Elizabth Crum piše da dok je mađarska ekonomija bila u tranziciji, a Mađarska nastojala da postane financijski stabilnija i okrenuta k Zapadu, Soroš je cijene dionica u najvećoj mađarskoj banci namjerno gonio prema doli što je mađarsku ekonomiju strovalilo u opasni vrtlog, od kojega se ta zemlja još i danas oporavlja.

  Soroš je planetarni parazit. Njegov grabež, pohlepa i proždrljivost imaju globalni dohvat.

  Ali što je s Amerikom? Soroš u ausrtalskim nacionalnim novinama “The Australian” kaže: “Amerika je kao centar globaliziranog svjetskog tržišta cicala ušteđevine svijeta. To je sada gotovo. Igra je izbačena van!” i dodaje da je došlo vrijeme za vrlo ozbiljno podešavanje američkih potrošačkih navika i da je on ta sila koja će to učiniti.

  “Svjetska financijska kriza je podražena i na neki način to je kulminacija moga životnog djela,” kaže Soroš.

  Za vrijeme svoga predsjednikovanja Obama je obećao Brazilu 10 milijardi naših dolara, kako bi im pomogao razviti njihova morska naftna polja, “Offshore oil fields”. Ovaj njegov “velikodušni dar” Obama je dao Brazilu poslije što je njegov veliki politički financijski podupirač George Šoroš uložio golemi kapital u brazilsku naftnu firmu “Petrobras”.

  Ovaj Obamin zajam Sorošu je donio golemu zaradu. Američki Petroleum Institut procienjuje da je iztraživanje nafte u Americi za taj Obamin zajam moglo stvotiti 160.000 novih dobro plaćenih zaposlenja i 1,7 trilijuna prihoda američkoj lokalnoj i federalnoj ekonomiji.

  Narod nas opominje da Soroš već više godina aktivno radi na uništenju Amerike iznutra. Soroš je ekstremist koji želi otvorene granice, jednu svjetsku vanjsku politiku, legalizaciju droge, eutanaziju itd. Stručnjak za financijski i narko-terorizam i ekonomsko ratovanje Rachel Ehrenfeld napisala je još 1997.: “Soroš rabi filatnropiju kako bi promjenio, ili točnije, uništio američki narod.”

  Možda najvažniji od svih “zviždača” (“whiste blowers”) su David Horowitz i Richard Poe. Njihova knjiga “The Shadow Party” (Stranka u sjeni) detaljno prikazuje kako je Soroš preoteo (highjacked) Demokratsku Stranku i sada je vlasnik čitave ove organizacije. Soroš je godinama iz Demokratske Stranke izbacivao umjerene demokrate i pakirao je lijevim radikalima.

  Kad je Obama došao na vlast Stranka u sjeni je postala Vlada u sjeni (The Shadow Government) i kao Sorošev životni opus nastavila i poslie Obamina odlazka.

  “Discover the Networks” piše: “Kako je sam priznao, Soroš je pomogao u inženjeringu da na vlast u nekim postkomunističkim državama, među kojima je i Hrvatska, dođu lievi anacionalni kadrovi. Kada Soroš za “promjenu režima” na metu uzme neku državu on počne stvarati Vladu u sjeni, koja će preuzeti vlast čim se za to ukaže prilika.”

  Pri kraju 2006. Soroš je kupio dva milijuna dionica u američkoj multinacionalnoj korporaciji Halliburton, u kojoj je jedan od top glavešina bio američki dopredsjednik za vrijeme Georgea Busha mlađeg, Dick Cheney. (Haliburton je jedan od najjačih proizvođaća oružja i drugoga ratnoga materijala za američku vojsku, nap. a.). Kada su Demokrati i Republikanci 2000te po raznim mjestima održavali svoje stranačke konvencije Soroš je istovremeno u tim mjestima organizirao konvencije svoje Shadow partije.

  Uoči predsjedničkih izbora 2008., Soroš je Demokratskom Nacionalnom Odboru (Democratic National Committee) donirao 5.000.000.000 (pet milijadrdi) dolara kako bi osigurao pobjedu Baracku Obami i pobjedu mnogih drugih “socijalističkih” anti-američkih radikala, koje je trenirao Saul Alinsky. Kad se na sceni pojavio Bill Clinton Soroš je opet tome Odboru donirao nešto više od jedne milijardice dolara.

  Soroš je u Americi uspio ogaditi obe političke opcije. On je dugo vriemena imao veze s CIA-om, a nesmijemo zaboraviti njegovu umiješanost u MSM (Main Stream Media) (2,6 milijuna dionica u Time Warmer Media), zabavnu industriju, i razne političke oglasne organizacije u koje on investira milijune dolara.

  Richard Poe piše da Soroš svojom bilijunskom filatopijom “nastavlja podkopavati američke tradicionalne zapadne vriednosti. Njegovo davanje financira: pravo na pobačaj, ateizam, legalizaciju droga, seksualno školovanje, eutanaziju, radikalni feminizam, kontrolu nad oružjem, globalizaciju, masovnu migraciju, homoseksualni brak i druge eksperimente u socijalnom imženjeringu.

  Neke od tzv. Nevladinih organizacija koje Soroš financira su: MoveOn.org, Apollo Alliance, Media Matters for America, Tides Foundation, ACLU, ACORN, PDIA (Project on Death In America), La Raza, i mnoge druge.

  Poe nastavlja: “Kroz ovu globalnu mrežu instituta i fundacija Otvorenoga družtva Soroš je utrošio 25 godina u privlačenje, treniranje, indoktriniranje i uzpostavljanje mreže lojalnih operativaca u 50 zemalja, postavljajući ih na pozicije upliva i moći u medijima, vladama, financiranju i akademiji.”

  Amerika stoji na rubu ponora i ta stvarnost je direktno pripisiva Sorošu. Soroš snažno, mudro i podmuklo planira uništenje Amerike.”

  Pa kako je moguće da u ovoj najvećoj i jedinoj svietskoj demokratskoj sili, koja je utemeljena na premisi – U Boga se uzdamo (In God we trust), ovaj monstrum može slobodno živjeti i bez imalo straha raditi ovo što radi?

  Na to pitanje je prije 250 godina odgovorio Edmund Burke u “Thoughts on the Cause of the Present Discontents”:

  “Dok su ljudi povezani jedan s drugim oni lako i brzo prenose uzbunu svake zlobne namjere. Oni su je skupno kadri proniknuti suprostaviti joj se skupnom snagom. A kada su razpršeni, bez sloge, reda i discipline svaka komunikacija je težka, a svaki odpor neizvediv…..

  Kada se zlobni ljudi udruže, dobri se moraju složiti, inače će pasti, jedan po jedan, kao nežaljene žrtve u nedostojnoj bitci.

  Sve što je potrebno za trijumf zla jest da dobri ljudi ne čine ništa.”

VEZANO

najnovije