Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiMaska koja otkriva covid-19?

Maska koja otkriva covid-19?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bože sačuvaj…

Kineski znanstvenici, navodno su razvili masku koja može detektirati covid 19 ili virus gripe u zraku i upozoriti one koji ih nose ako su bili izloženi virusu nakon desetominutnog razgovora sa zaraženom osobom.

Kako prenosi China Media Group (CMG), senzori pričvršćeni na masku mogu reagirati na samo 0,3 mikrolitara virusa u zraku, otkrivajući virus covid 19 i viruse gripe H5H1 i H1N1 u zraku u roku od 10 minuta i šalju obavijesti uređaju.

Studija, koju je vodilo šest suradnika znanstvenika sa Sveučilišta Tongji u Šangaju, objavljena je u znanstvenom časopisu Matter 19. rujna.

Novi uređaj, koji se postavlja izvan maske i ima punjivu litijevu bateriju, testiran je prskanjem patogena po njemu u zatvorenom prostoru, simulirajući scenarij iz stvarnog života u kojem netko priča ili kašlje.

Peking, 22.09.2022. – Kineski naucnici su razvili masku koja moze da otkrije Kovid 19 ili virus gripa u vazduhu i upozori one koji je nose ako su bili izlozeni virusima nakon desetominutnog razgovora sa zarazenom osobom. Senzori pricvrsceni za masku mogu da reaguju na samo 0,3 mikrolitra virusa u vazduhu, otkrivajuci virus Kovid 19 i viruse gripa H5H1 i H1N1 u vazduhu u roku od 10 minuta i posalju obavestenje na uredjaj. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)

Senzori su reagirali na tekućinu u količini 70 do 560 puta manjoj od one koju proizvodi kihanje, šaljući upozorenja bežičnim uređajima poput telefona.

Korištenje maski i dalje je široko rasprostranjeno u nekim zemljama, uključujući Kinu, koja se pridržava stroge politike nultog kovida. Također, mnogi ljudi nastavili su nositi maske kako bi se zaštitili od virusa bez obzira na službene preporuke.

Suludo…

Provjeri/mediji

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije