Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiMedicinski “lovci na vještice” protiv prof. Didiera Raoulta, koji su od Big...

Medicinski “lovci na vještice” protiv prof. Didiera Raoulta, koji su od Big Pharme dobili 18,5 milijuna eura, opet kreću u napad!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U boj! U boj! Za profit svoj!

Medicinska društva i zdravstvene ustanove igraju ključnu ulogu u promicanju medicinskog znanja, razvoju kliničkih smjernica i obuci zdravstvenih djelatnika. Međutim, te institucije blisko su povezane s farmaceutskom industrijom, što dovodi u pitanje objektivnost njihovih preporuka.

Kolumna u Le Mondeu od 28. svibnja 2023. kritizira retrospektivnu studiju koju su prethodno objavili profesori Lagier, Brouqui, Million i Raoult s IHU L’Institut Universitaire Méditerranée Infection (Mediteranski infekcijski sveučilišni institut), a koja je studija pokazala na više od 30.000 pacijenata učinkovitost liječenja Covida hidroksiklorokinom i azitromicinom (uključujući ivermektin).

Odapeta strijela u obliku je foruma u Le Mondeu koji koordinira prof. Molimard sa Sveučilišne bolnice Bordeaux, rušitelj učinkovitih oblika liječenja, obožavatelj cjepiva, poznat po riječima „više ne prenosimo covid nakon cijepljenja“ (čitaj: korist za industriju, rizik za pacijenta). Za Molimarda, s dvostrukom diplomom farmakologa i liječnika, čini se da su nepoznanice slobodni i informirani pristanak, Hipokratova prisega i poštovanje pacijenta.

Baza podataka https://transparence.sante.gouv.fr koja se pregledava putem internetske stranice eurofordocs.fr bilježi iznos beneficija primljenih od farmaceutske industrije.

Rezultati su poučni:

– Pojedinačni predstavnici zaradili su u prosjeku nevjerojatnih 152.000 eura u posljednje četiri godine . Na “vrhu” ljestvice su prof. Leclerc s 715.000 i prof. Laharie sa 600.000 tisuća eura.

– S druge strane, učena društva dobivaju u prosjeku više od 1.400.000 eura.  Na prvom se mjestu ističe Francusko kardiološko društvo koje je dobilo 6,4 milijuna eura!

Slijedom iznesenog nameće se pitanje kakve su beneficije dobili pojedinci, ustanove i društva u Hrvatskoj?

Zastupnik Mosta, Nino Raspudić, „ustvrdio je da je Vlada kupovinom cjepiva počinila veleizdaju i pljačku stoljeća, tvrdeći da je dosad ‘bacila’ 140 milijuna eura na cjepiva koja je kupila, ali ih nije iskoristila, te da će baciti još toliko ako se ne izbori revizija ugovora s farmaceutskim kompanijama.“

Stoga će „u saborsku proceduru uputiti prijedlog za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih institucija za vrijeme trajanja pandemije covid-19 u Hrvatskoj“.

Od oporbenih zastupnika, ukljućujući Ninu Raspudića, nismo uspjeli čuti sljedeće – hoće li povjerenstvo istražiti koliko su od farmaceutske industrije novaca dobili stožeraši, hrvatske ustanove i društva, znanstvenici, liječnici, medicinsko  osoblje …? I, hoće li povjerenstvo istražiti štetne posljedice mjera Stožera – smrti i ozljede?

Provjeri/www.durdicaantolic.com.hr

Foto naslovnice: pixabay.com, obrada Provjeri.hr

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. List Le Monde pripada ogromnoj mreži propagandnih ms medija globalističkog kulta.

    Suosnivač i dugogodišnji vlasnik Le Mondea, bio je tajkun Pierre Berge (1930-2017). Koji je bio gej i dugo godina ljubavnik i životni partner poznatog modnog dizajnera Yvesa Saint Laurenta, sa kojim je dugo zajedno živio, sve do smrti Saint Laurenta.
    Pred smrt, Berge je bio “oženio” 28 godina mlađeg Madisona Coxa,. francuskog (ili britanskog) gej tajkuna.
    Berge je za života bio veliki LGBT aktivist i suosnivač i suvlasnik francuskog gej magazina Tetu

VEZANO

najnovije